top of page

Wees stil en schrijf

Deze weken geef ik extra aandacht aan boeken die in crisistijd verschijnen. Vandaag: Wees stil en luister van Alie Jorna.

Alie is auteur, heeft een eigen praktijk als intuïtieve levenscoach en is werkzaam in de zorg. In haar autobiografie beschrijft ze hoe angsten, paniekaanvallen en onzekerheden een steeds grotere rol in haar leven speelden. Tot ze besloot de stappen te nemen om dit te overwinnen.Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik met een doel hier op aarde ben gezet. Maar welk doel? Na vele stappen te hebben gemaakt belandde ik in 2016 in een burn-out. Ik was zo boos op mezelf, dat dit mij moest overkomen.


Het moest mij inderdaad overkomen, want dit was de eerste stap naar mijn spirituele ontwikkeling. Het was een magische reis die me naar mij naar mijn ware zelf heeft gebracht en ik krachtiger dan ooit tevoren in het leven sta. Ik wilde wandelen in plaats van stilstaan en mijn boodschap is ook dat iedereen stappen kan maken als je het wilt.

Waarom wilde je graag een boek schrijven?

Tijdens mijn burn-out kwamen twee boeken op mijn pad: Follow your senses en Een ongewoon gesprek met God. Deze boeken adviseerden om creatief aan de slag te gaan om bij je kern te komen. Ik voerde de schrijfopdrachten uit en startte met een fantasieverhaal, maar dit voelde niet goed.


Ik keek naar de lege pagina, mijn pen begon te schrijven en verschenen er woorden op het papier. De chaos in mijn hoofd verscheen op het papier en dat creëerde ruimte. Het voelde heerlijk.


In die tijd kreeg ik ook een gratis reading en hierin werd verteld dat ik een schrijfster was. Ik viel bijna van mijn stoel van verbazing, ik en schrijven?! Ik heb al moeite om iets op een kaartje te schrijven… Ik volgde een Engelen Healing programma waarin het nog duidelijker naar voren kwam en vanaf dat moment ben ik gewoon gestart met mijn autobiografie.