top of page

Wees stil en schrijf

Deze weken geef ik extra aandacht aan boeken die in crisistijd verschijnen. Vandaag: Wees stil en luister van Alie Jorna.

Alie is auteur, heeft een eigen praktijk als intuïtieve levenscoach en is werkzaam in de zorg. In haar autobiografie beschrijft ze hoe angsten, paniekaanvallen en onzekerheden een steeds grotere rol in haar leven speelden. Tot ze besloot de stappen te nemen om dit te overwinnen.Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik met een doel hier op aarde ben gezet. Maar welk doel? Na vele stappen te hebben gemaakt belandde ik in 2016 in een burn-out. Ik was zo boos op mezelf, dat dit mij moest overkomen.


Het moest mij inderdaad overkomen, want dit was de eerste stap naar mijn spirituele ontwikkeling. Het was een magische reis die me naar mij naar mijn ware zelf heeft gebracht en ik krachtiger dan ooit tevoren in het leven sta. Ik wilde wandelen in plaats van stilstaan en mijn boodschap is ook dat iedereen stappen kan maken als je het wilt.

Waarom wilde je graag een boek schrijven?

Tijdens mijn burn-out kwamen twee boeken op mijn pad: Follow your senses en Een ongewoon gesprek met God. Deze boeken adviseerden om creatief aan de slag te gaan om bij je kern te komen. Ik voerde de schrijfopdrachten uit en startte met een fantasieverhaal, maar dit voelde niet goed.


Ik keek naar de lege pagina, mijn pen begon te schrijven en verschenen er woorden op het papier. De chaos in mijn hoofd verscheen op het papier en dat creëerde ruimte. Het voelde heerlijk.


In die tijd kreeg ik ook een gratis reading en hierin werd verteld dat ik een schrijfster was. Ik viel bijna van mijn stoel van verbazing, ik en schrijven?! Ik heb al moeite om iets op een kaartje te schrijven… Ik volgde een Engelen Healing programma waarin het nog duidelijker naar voren kwam en vanaf dat moment ben ik gewoon gestart met mijn autobiografie.Wat hield je tegen om je eigen boek te schrijven?

De angst wie ik dan wel niet was om te schrijven. Mijn schrijfstijl was maar simpel. Ik had geen idee waar te starten, of in welke tijd.


De angst hoe men tegen mij aan zou kijken. Ze zouden denken dat ik gek en zweverig ben, als ze lezen dat ik verbonden ben met het universum en boodschappen binnen krijg op die manier.


En de privacy van de mensen die ik noem in mijn boek. Ik wil niemand in een kwaad daglicht zetten omdat ik me er bewust van ben dat iedereen in mijn leven mij heeft geholpen.

Wat was het moment dat je dacht: en nu ga ik het écht doen?

Gaandeweg het schrijven werd ik steeds krachtiger. Ik had antwoord gekregen op mijn vraag wat mijn doel was in het leven en voor mijn gevoel kon ik niet anders dan hier gehoor aan geven.


Wat ook hielp waren de reacties die ik in mijn privégroep op Facebook mocht ontvangen op de stukjes die ik plaatste. Herkenning, aha-momenten, tranen; mijn woorden raakten te mensen op verschillende vlakken en sommige leden voelden zich krachtiger worden door mijn woorden. Wat was en ben ik dankbaar door deze reacties die me sterker maakten.

Hoe heb je het schrijfproces ervaren?

De eerste versies van mijn boek hebben me nog meer inzichten gegeven in mijn leven. Dat heeft helend gewerkt. Daarna kwam een heel proces van herschrijven en weer veranderen. Mijn perfectie kwam zo vaak de hoek om kijken. Het was nooit goed genoeg.


De analyse door Eveline heeft me het licht laten zien in mijn schrijven. Ik heb er zoveel van geleerd. Dat ik mocht schrappen, dat ik mocht kijken naar voor de lezer belangrijk is in plaats van voor mij. Mijn boek was dubbel zo dik! Na het herschrijven bleef de helft over. Eveline wees me erop dat ik regelmatig woorden en zinnen herhaalde, maar dan net in een andere vorm.


Het mooiste aan het schrijfproces was ervaren dat het op een gegeven moment niet meer over mij ging. Ik ben niet meer de oude Alie van toen. Het was prachtig om toe te geven dat ik echt bij mijn ware ik ben aangekomen.Wat heeft het schrijven van je boek je gebracht? Mijn boek is nu net een week binnen bij de lezers. Ik krijg de meest mooie en liefdevolle reacties. Herkenning, bewondering voor mijn stappen, dat de lezers zelf weer verder kunnen in het leven. En dat na een week! Plus: er moest meteen weer een nieuwe voorraad worden besteld omdat het goed wordt verkocht.


Welke gouden tip heb je voor coaches die een boek willen schrijven?

Blijf bij jezelf, schrijf vanuit je hart. Laat je niet leiden door meningen om je heen zoals het ‘hoort’. Maar schrijf, als jij voelt dat het jouw doel is, jouw taak om iets mee te geven aan de wereld.

‘Wees stil en luister’ is uitgegeven door Walking my Revolution Publishers. Wil je meer weten over Alie en haar boek bestellen? Kijk dan op www.aliejorna.nl en http://www.walkingmyrevolution.com/winkel/wees-stil-en-luister-paperback/

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page