Eveline Broekhuizen schrijfcoaching.jpg

Stap voor stap begeleid ik je tijdens het hele schrijfproces. Zodat jouw boek de lezer raakt en impact maakt. 

Bekijk meer

Focus & flow

Je hebt je verhaal al helemaal in je hoofd. Je hoeft het alleen nog maar te schrijven...

Soms zit je lekker in de flow en gaat het schrijven vanzelf. Maar veel vaker komt het er niet van. Of je hebt je net verdiept in je tekst en de bel gaat. Of je kind roept. Of een klant belt. Of je zit ineens weer te scrollen op social media en ziet een hilarisch kattenfilmpje voorbijkomen.

Ken je dat? Je wil schrijven, maar elke keer dat je ervoor gaat zitten, komt er iets tussen. Misschien zelfs een grote klus die je niet kunt laten liggen, want je moet tenslotte ook je bedrijf draaiende houden.

Dus heb je het idee weer even weggelegd. En als je het plan weer oppakt, kom je er niet meer helemaal in. Waar gaat mijn verhaal ook alweer heen? Wie ben ik om dit verhaal te vertellen? Zit er wel iemand op mijn boek te wachten? 

De twijfel slaat toe en je zie door de bomen het bos niet meer…

Adem in... en adem uit

Het schrijven van een boek voelt groots. Dat kan best eng zijn - en dat is helemaal niet gek. 

Dat betekent dat er ruimte is om te groeien. Van waar je nu bent naar de schrijver die je wil worden.

 

Jij bent een professional: je verstaat je vak en je weet wat je te vertellen hebt. Maar als het om een boek schrijven gaat, sta je pas aan het begin.

 

Elk begin is spannend en brengt twijfels met zich mee. Het goede nieuws is: je hoeft het niet alleen te doen. Laat je begeleiden door een professional. Ik maak je wegwijs in het boekenvak, ontdek de rode draad in al je ideeën, zorg voor een stok achter de deur en herinner je eraan waar je het allemaal voor doet:

Jouw boek in je handen

zodat je verhaal vleugels krijgt

en duizenden lezers inspireert

Eveline Broekhuizen schrijfcoach waarom.

Het Focus & Flow traject

In het Focus & Flow traject werken we samen een structuur uit, zodat je gefocust de hoofdstukken kunt uitwerken. Mét voldoende ruimte om je intuïtie te volgen en mee te gaan met de flow.

Stap voor stap

Dit traject duurt 6 tot 9 maanden en bestaat uit 3 focussessies en 3 feedbacksessies. De sessies wisselen zich af, zodat je een goede stok achter de deur hebt om je verhaal af te maken.

 

Stap 1: We starten met een focussessie om zicht te krijgen op de rode draad en de intuïtieve structuur van jouw verhaal.

Stap 2: Daarna ga je de ideeën uitwerken en de teksten  uitschrijven.

 

Stap 3: Ik geef feedback op de tekst en deel de tools en technieken waarmee je jouw verhaal naar een hoger niveau kunt tillen.

 

Stap 4: In de online feedbacksessie van 1,5 uur kunnen we samen sparren en bespreken we al je vragen.

Stap 5: In de volgende focussessies werken we de indeling en opbouw van je boek uit. Ik help je om je schrijfblokkades te doorbreken zodat je gelooft in jouw verhaal. En je ontvangt advies over het uitgeven van je boek. 

Deze sessies zijn op maat: we bepalen samen wat we zullen behandelen. Ik deel mijn ervaring en mijn netwerk met je, zodat we van jouw boek een succes maken!

 

 

Jouw boek vertrouw je niet zomaar 
aan iemand toe. Dat snap ik.

Wanneer we samen aan jouw boek gaan werken, gaan we een langdurige samenwerking aan, op basis van vertrouwen.

Daarom vind ik het heel belangrijk dat er een klik tussen ons is.

Wil jij ontdekken hoe het voelt om met mij samen te werken?

Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan.

Typmachine
Rina Duijnker.jpg

Rina Duijnker

Schrijver van Bengaalse curry met een bloemkoolsausje

Toen ik het overzicht kwijt was en was vastgelopen, was het heel fijn om Eveline naast me te hebben, die met mij meekeek. Met het maken van een storyboard werd het veel duidelijker en overzichtelijker. Hierdoor kon ik zien wat ik allemaal al had gedaan en wat ik nog moest doen.

natas.png

Natasja Geyteman

Schrijver van Noem mijn naam en ik besta

Ik ben superblij dat Eveline op mijn pad is gekomen. Ze was echt een coach en daar heb ik zo veel aan gehad. Als ik haar belde, dan kon ze de rust weer terugbrengen. Ze bleef neutraal en kon kwesties vanuit haar ervaring van verschillende kanten belichten.

monique.jpg

Monique Ravenstijn

Schrijver van Voorbij de THT

Een boek schrijven vond ik in eerste instantie spannend. Met de ondersteuning van Eveline werd dat al een stuk minder! Dankzij haar vragen en feedback werd alles steeds helderder, duidelijker en scherper. 

Zij gingen je voor:

Het Focus & Flow traject is voor coaches en ervaringsdeskundigen die:

 • een combinatie van hun persoonlijke ontwikkeling, vakkennis én praktijkervaringen willen delen 

 • geloven in hun verhaal en weten dat er nog veel meer in zit

 • behoefte hebben aan focus, zodat ze niet bij elk nieuw idee een nieuw boek gaan schrijven

 • commitment tonen om te werken aan hun boek

 • een boek op de wereld willen zetten dat 100% in lijn is met hun missie 

Na afloop van het traject
(6 tot 9 maanden):

 • heb je jouw verhaal helder en aantrekkelijk op papier gezet, zodat jouw boek raakt en impact maakt

 • heb je korte metten gemaakt met je twijfels over je boek en geloof je 100% in jouw verhaal en in jezelf

 • kun je vol trots vertellen wat jouw boodschap is, zodat je je boek succesvol kunt promoten en verkopen

 • is jouw manuscript klaar om naar een uitgever of redacteur te sturen

 • weet je hoe je jouw boek wil uitgeven en wat je daarvoor nodig hebt
   

Kleurrijke boekruggen

En dat is nog niet alles...

Bonus 1

Ter waarde van € 198,-

Elke
maand kun je meedoen met de online Focus & Flow schrijfochtend; de ultieme stok achter de deur om te blijven schrijven vanuit verrassende invalshoeken.

Bonus 2

Ter waarde van € 29,95

Je ontvangt het kaartendeck De moed om te schrijven, zodat je op elk moment schrijfinspiratie bij de hand hebt.

Eveline Broekhuizen schrijfcoach.jpg

Over mij

Ik combineer mijn kennis en ervaring met mijn taalgevoel en intuïtie. Op gevoel zie ik grote lijnen in teksten en hoe je de structuur zo kunt veranderen dat er een gestroomlijnd verhaal ontstaat. 

 

Inmiddels heb ik ruim dertien jaar ervaring in het boekenvak: na mijn studie Nederlands en de master Redacteur/ editor heb ik vijf jaar gewerkt bij Uitgeverij Wereldbibliotheek. In 2013 startte ik met Elibro Tekst & Redactie. Ik redigeerde en corrigeerde manuscripten voor grote uitgevers, zelfstandig auteurs en ondernemers. 

​Mijn redactie bestond ook altijd uit schrijfcoaching en uitgeefadvies. Dankzij de boeken die ik onder ogen kreeg, de schrijvers met wie ik samenwerkte en mijn persoonlijke ontwikkeling, ontdekte ik dat het me steeds meer trok om tijdens het schrijven mee te denken over het boek. Niet alleen nakijken en controleren, maar juist inspireren, meedenken en motiveren. 

Nu richt ik me op het coachen van de schrijvers waar ik het liefste mee werk: coaches en ervaringsdeskundigen. Omdat coaches zien wat hun verhaal met hun klanten doet en net als  ervaringsdeskundigen de drive voelen om hun boodschap met de wereld te delen.

 

Ik geloof dat je met jouw verhaal verschil kunt maken. 

In al die jaren heb ik ontdekt dat het schrijven van een boek een proces is dat je niet van tevoren helemaal kunt uitstippelen. Daarom gebruik ik mijn intuïtie om op jou in te tunen tijdens onze samenwerking. Maar ik zal je ook kritische vragen stellen, zodat jouw verhaal steeds helderder wordt en je boodschap klopt. En ik verplaats me in de lezer, zodat jouw boek raakt en impact maakt.

Wil jij jouw verhaal vleugels geven?
 

Per jaar begeleid ik maximaal 10 schrijvers.

In 2021 heb ik nog 4 plekken beschikbaar. Dus wil jij dit jaar nog  jouw boek schrijven? Plan dan vrijblijvend een kennismakingsgesprek in om zeker te zijn van je plek. 

Tijdens het kennismakingsgesprek kun je al je vragen stellen over het Focus & Flow traject. Antwoorden op veelgestelde vragen over schrijfcoaching en het uitgeven van je boek, lees je hier.