top of page
Eveline Broekhuizen schrijfcoaching.jpg

SCHRIJFCOACHTRAJECT

Stap voor stap begeleid ik je

tijdens het hele schrijfproces.

Zodat jouw boek er écht komt.

Geboorte van je boek

Je hebt je verhaal al helemaal in je hoofd. Je hoeft het alleen nog maar te schrijven... Soms zit je lekker in de flow en gaat het schrijven vanzelf. Maar veel vaker komt het er niet van. Of je hebt je net verdiept in je tekst en een klant belt of je kind roept. 

Je voelt aan alles dat je het wil: jouw eigen boek schrijven. En je weet dat het je veel zal brengen. Maar er komt telkens iets tussen. Dus heb je het idee weer even weggelegd. En als je het plan weer oppakt, kom je er niet meer helemaal in. Wie ben ik om dit verhaal te vertellen? Zit er wel iemand op mijn boek te wachten? De twijfel slaat toe en je ziet door de bomen het bos niet meer…

Adem in... en adem uit

Het schrijven van een boek voelt intens. Dat kan best eng zijn - en dat is helemaal niet gek. 

Dat betekent dat er ruimte is om te groeien. Van waar je nu bent naar de schrijver die je wil zijn.

 

Dat hoef je niet alleen te doen. Ik maak je wegwijs in het boekenvak, ontdek de rode draad in al je ideeën, zorg voor een stok achter de deur en herinner je eraan waar je het allemaal voor doet:

Jouw boek in je handen, zodat jouw verhaal de wereld kan veroveren. 

Eveline Broekhuizen schrijfcoach waarom.

SCHRIJFCOACHTRAJECT
Geboorte van je boek

Het schrijven van een boek kun je vergelijken met de geboorte van een kind. Eerst is er nog niets van te zien, maar vanbinnen is er een transformatie gaande. Er groeit iets nieuws, wat gepaard kan gaan met pijntjes en kwalen. Maar het verlangen naar nieuw leven is zo groot, dat na een paar maanden niemand er meer omheen kan. Jouw verhaal, jouw kindje, is klaar voor de buitenwereld.

Ik begeleid je op die reis naar binnen, naar de kern van jouw verhaal. En ik coach je onderweg naar buiten, naar jouw ideale lezer.

 

Met een vruchtbare start maak je de geboorte van je boek een stuk makkelijker. Daarom begeleid ik je om je missie te verhelderen en de basis van je boek stevig neer te zetten. Samen bouwen we een intuïtieve structuur op, zodat je de hoofdstukken doelgericht kunt uitwerken. 

Tijdens het schrijven zul je jezelf keer op keer tegenkomen. Ook dan ben ik er voor je, zodat je zelfvertrouwen als schrijver groeit en je jouw verhaal volledig kan omarmen. En met mijn jarenlange ervaring in het boekenvak denk ik graag met je mee over het uitgeven en promoten van je boek. 

 

Samen maken we van jouw verhaal een boek dat impact maakt!

PRAKTISCH

 • 6 live of online coachsessies

 • in een live structuursessie zetten we de basis van je boek stevig neer

 • feedback op max. 10.000 woorden per maand

 • ik denk met je mee in het hele proces: van je eerste idee tot en met de keuze van een uitgever 

 • ik sta ook via WhatsApp en e-mail voor je klaar

De coachsessies zijn op maat; we bepalen samen wat we zullen behandelen. Mogelijke onderwerpen zijn:

 • opbouw en structuur

 • jouw missie en je ideale lezer

 • storytelling en schrijftechnieken 

 • omgaan met de emoties die het schrijven losmaakt

 • planning en schrijfroutine

 • boekpromotie en uitgeven

De investering voor het schrijfcoachtraject is € 2497

Anker 1
WhatsApp Image 2022-01-28 at 19.35.43 (2).jpeg
WhatsApp Image 2022-01-28 at 19.35.43.jpeg
Uitgever boek Daan.jpeg
Uitgever boek Maartje.jpeg
WhatsApp Image 2022-01-28 at 19.44.02.jpeg
Uitgever boek Erik.jpeg
Typmachine
Auteur Rita van Slageren.jpg

Rita van Slageren

Schrijver van Kom in je kracht met Chi

Als je weet waarover je wil schrijven, maar je hebt geen ervaring met het schrijven van een boek is het heel fijn om te kunnen sparren met een coach die in je gelooft. Eveline helpt je om structuur in je boek te krijgen en ze daagt je uit om over het onderwerp na te denken vanuit een ander perspectief. Ze stelt vragen waardoor je weer verder kunt en is een goede stok achter de deur om weer door te gaan. 

Judith1.jpg

Judith Taanman

Schrijver van Miskraamsels

Een boek schrijven voelde voor mij als zo'n abstract gebeuren. Eveline heeft mij enorm geholpen focus aan te brengen, door de uitgangspunten en doelen te formuleren. Inhoudelijk heeft ze me geholpen de juiste keuzes te maken, ook voor het uitgeefproces op de manier hoe ik dat wilde en daarbij goede matches gemaakt in samenwerkingen. Ontzettend waardevol en het heeft me onwijs veel tijd gescheeld.

Esther.jpg

Esther Blaauwwiekel

Schrijver

Eveline durft preciés de juiste vragen te stellen, waarvan ik niet verwacht had en had kunnen dromen dat iemand ze zou stellen. Ik waardeer de eerlijkheid en merk aan alles dat dit me nu al een betere schrijver maakt. Ik vind het haast magisch hoe ze de juiste snaren weet te raken. Nogmaals ontzettend bedankt voor deze feedback, de aandacht en het vertrouwen.

JV7A9122BWON.jpg

Mieke Dams

Schrijver van Boost! Alles wat je wilt (w)eten voor meer energie en een betere weerstand

Als het schrijven van een boek jouw droom is dan ben je bij Eveline bij het juiste adres. In de eerste sessie ga je al goed een stappenplan maken hoe de hele inhoud van je boek gaat worden met hoofdstukken en paragrafen. Ze kan van één grote brij in je hoofd een gestructureerd plan maken zodat het steeds duidelijker wordt hoe het boek eruit gaat zien. Hierdoor kon ik met de volle 100% genieten van het proces zelf. 

Zij gingen je voor:

Jouw boek is je kindje.
Dat vertrouw je niet zomaar aan iemand toe. Dat snap ik.

Wanneer we samen aan jouw boek gaan werken, gaan we een intensieve samenwerking aan, op basis van vertrouwen. Daarom vind ik het heel belangrijk dat er een klik tussen ons is. Wil jij ontdekken hoe het voelt om met mij samen te werken? Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan.

Logo schrijfcoach Eveline.png

Het Schrijfcoachtraject Geboorte van je boek is voor ondernemers en ervaringsdeskundigen die:

resultaten schrijfcoaching.png
resultaten schrijfcoaching.png
resultaten schrijfcoaching.png
resultaten schrijfcoaching.png
resultaten schrijfcoaching.png

een combinatie van hun persoonlijke ontwikkeling, vakkennis én praktijkervaringen willen delen 

 

geloven in hun verhaal en weten dat er nog veel meer in zit

 

behoefte hebben aan focus, zodat ze niet bij elk nieuw idee een nieuw boek gaan schrijven

 

commitment tonen om te werken aan hun boek

 

binnen een jaar een boek op de wereld willen zetten dat 100% in lijn is met hun missie 

Na afloop van het traject
(9 maanden):

Logo schrijfcoach Eveline.png

heb je jouw verhaal helder en aantrekkelijk op papier gezet, zodat jouw boek raakt en impact maakt

 

heb je korte metten gemaakt met je twijfels over je boek en geloof je 100% in jouw verhaal en in jezelf

 

kun je vol trots vertellen wat jouw boodschap is, zodat je je boek succesvol kunt promoten en verkopen

 

is jouw manuscript klaar om naar een uitgever of redacteur te sturen of weet je wat ervoor nodig is om jouw manuscript af te ronden

 

weet je hoe je jouw boek wil uitgeven, promoten en verkopen
 

resultaten schrijfcoaching.png
resultaten schrijfcoaching.png
resultaten schrijfcoaching.png
resultaten schrijfcoaching.png
resultaten schrijfcoaching.png
Kleurrijke boekruggen

En dat is nog niet alles...

Bonus 1

Ter waarde van € 297,-

Elke
maand kun je meedoen met de online schrijfsessies; de ultieme stok achter de deur om te blijven schrijven vanuit verrassende invalshoeken.

Bonus 2

Ter waarde van € 29,95

Je ontvangt het kaartendeck De moed om te schrijven, zodat je op elk moment schrijfinspiratie bij de hand hebt.

Eveline Broekhuizen schrijfcoach.jpg

Over mij

Ik combineer mijn kennis en ervaring met mijn taalgevoel en intuïtie. Op gevoel zie ik grote lijnen in teksten en hoe je de structuur zo kunt veranderen dat er een gestroomlijnd verhaal ontstaat. 

 

Inmiddels heb ik ruim dertien jaar ervaring in het boekenvak: na mijn studie Nederlands en de master Redacteur/ editor heb ik vijf jaar gewerkt bij Uitgeverij Wereldbibliotheek. In 2013 startte ik met Elibro Tekst & Redactie. Ik redigeerde en corrigeerde manuscripten voor grote uitgevers, zelfstandig auteurs en ondernemers. 

​Mijn redactie bestond ook altijd uit schrijfcoaching en uitgeefadvies. Dankzij de boeken die ik onder ogen kreeg, de schrijvers met wie ik samenwerkte en mijn persoonlijke ontwikkeling, ontdekte ik dat het me steeds meer trok om tijdens het schrijven mee te denken over het boek. Niet alleen nakijken en controleren, maar juist inspireren, meedenken en motiveren. 

Nu richt ik me op het coachen van de schrijvers waar ik het liefste mee werk: coaches en ervaringsdeskundigen. Omdat coaches zien wat hun verhaal met hun klanten doet en net als  ervaringsdeskundigen de drive voelen om hun boodschap met de wereld te delen.

 

Ik geloof dat je met jouw verhaal verschil kunt maken. 

In al die jaren heb ik ontdekt dat het schrijven van een boek een proces is dat je niet van tevoren helemaal kunt uitstippelen. Daarom gebruik ik mijn intuïtie om op jou in te tunen tijdens onze samenwerking. Maar ik zal je ook kritische vragen stellen, zodat jouw verhaal steeds helderder wordt en je boodschap klopt. En ik verplaats me in de lezer, zodat jouw boek raakt en impact maakt.

Wil jij jouw verhaal vleugels geven?
 

Logo schrijfcoach Eveline.png

Per jaar begeleid ik maximaal 7 schrijvers.

Vanaf 2024 heb ik weer nieuwe plekken beschikbaar. 

Achter de schermen ben ik bezig met een nieuw aanbod, dus laten we kennismaken zodat we kunnen kijken wat het beste aansluit bij jouw wensen en behoeftes. Zodat jouw boek er echt komt!

Tijdens het kennismakingsgesprek kun je al je vragen stellen over het schrijftraject. Ik zal je ook eerlijk adviseren als een ander aanbod of andere schrijfcoach beter bij je past. Antwoorden op veelgestelde vragen over schrijfcoaching en het uitgeven van je boek, lees je hier.

bottom of page