Schrijfcoaching

Voel je de noodzaak om een boek te schrijven, maar raak je verdwaald in al je ideeën? Ben je al een paar keer begonnen met schrijven maar loop je telkens vast? Heb je behoefte aan een frisse blik en structuur?
Als schrijfcoach ben ik er voor jou. Je hoeft het niet alleen te doen. Ik ondersteun en begeleid je 1-op-1 tijdens het hele schrijfproces, zodat je door de bomen het bos weer ziet en de lezer raakt. 

Feedbacksessie

 • Ontvang professionele feedback op je tekst

 • Krijg inzicht in de sterke en zwakke punten van je verhaal

 • Ontdek wat je kunt verbeteren en hoe je dit kunt aanpakken

Schrijfcoachtraject

 • Persoonlijke begeleiding van idee tot boek

 • Ik geef je een duwtje in de rug, een stok achter de deur, een klopje op je schouder en een schop onder je kont

Structuursessie

 • Ontdek de rode draad in jouw verhaal

 • Breng de opbouw van de hoofdstukken in beeld 

 • Schrijf doelgericht (verder) aan je boek

Uitgeeftraject

 • Twijfel je tussen zelf uitgeven of uitgegeven worden?

 • Selecteer de uitgeverijen die bij jou en je boek passen

 • Schrijf een overtuigend uitgeefplan

Feedbacksessie

Schrijf ik goed genoeg? Die vraag houdt vrijwel elke schrijver bezig. Laat je niet tegenhouden door de twijfels of je wel goed genoeg bent, maar vervang ze door de vraag: wat kan er beter?

 

Ben je benieuwd wat een professional van je boek vindt? Anders dan je collega, beste vriend of buurvrouw, vertel ik je niet alleen wat er goed gaat en wat er beter kan, maar ook hoe je dit kunt aanpakken en welk effect dit zal hebben. 

Aan de hand van mijn uitgebreide feedback weet je hoe je van losse teksten een boek kunt maken dat de lezer raakt.
 

Wat ontvang je?

 • Een adviesrapport met opbouwende feedback
  per e-mail 

 • Een online sessie via Zoom van een uur, waarin we de adviezen bespreken en je mij al je vragen kunt stellen over schrijven en uitgeven
   

Alie Jorna:

'De analyse door Eveline heeft me het licht laten zien in mijn schrijven. Ik heb er zoveel van geleerd. Dat ik mocht schrappen, dat ik mocht kijken naar voor de lezer belangrijk is in plaats van voor mij.'

 

Irma Huis in ’t veld:

​'De feedbacksessie van Eveline heeft me geholpen de juiste modus, structuur en aanspreekvorm te vinden.'


 

Wat is de investering in je boek?

Tot 10.000 woorden € 297,-

Tot 25.000 woorden: € 397,-

Tot 50.000 woorden: € 697,-

Tot 80.000 woorden: € 997,-

Stuur me een mailtje met (een gedeelte van) je manuscript en ik neem contact met je op. 

 

 

 

Schrijfcoachtraject

Als coach heb jij een verhaal te vertellen. Om anderen te helpen en de wereld net iets mooier te maken. Een boek schrijven maakt dat verhaal tastbaar, zodat je blijvend impact kunt maken op een groter publiek.  

Je wilt je persoonlijke ontwikkeling delen, je vakkennis én je praktijkervaringen. Hoe stop je dat allemaal in één boek?

Ik help je om door de bomen het bos te blijven zien. Samen ontdekken we jouw unieke invalshoek, zodat je vanuit een heldere structuur een verhaal kunt uitwerken dat de lezer raakt.

Ik coach je één-op-één met vier livesessies, die online of offline kunnen plaatsvinden, waarin we aan de slag gaan met jouw missie, de structuur van je boek en de opbouw van de hoofdstukken. Ik geef je alle tools en schrijftechnieken om het schrijven vol te houden en de lezer te raken. Ook adviseer ik je over (zelf) uitgeven, je boek pitchen en ik deel handige tips op basis van mijn jarenlange ervaring in het boekenvak.

Naast deze coachsessies ontvang je vier keer uitgebreide en opbouwende feedback op hoofdstukken van je manuscript. 

 

Daan Jensen:

'Eveline is een professional. Vanaf de start van onze samenwerking voelde ik dat ik er niet meer alleen voor stond. Ze hielp me met de tekst, de inhoud en het houden van overzicht. En ze deed meer. Ze is een motivator en wist altijd haarfijn de juiste momenten, en toon, te kiezen om me weer op het (soms verloren) spoor te zetten. Ik hoop dat ze me bij mijn volgende boek weer wil coachen!'

 

Evelyn Koelewijn:

​'Wat een TOP schrijfcoach ben jij voor mij! Telkens als ik te veel in mijn hoofd ga zitten, en me te veel focus op het eindresultaat, stimuleer jij mij om gewoon te schrijven. Dat maakt dat mijn schrijfproces weer gaat stromen en ik opnieuw plezier heb in het proces. Dankzij jou besef ik dat de reis ernaartoe net zo belangrijk is als de eindbestemming.' 

 

Natasja Geyteman-Bos:

​'Ik ben superblij dat Eveline op mijn pad is gekomen. Ze was echt een coach waar ik zo veel aan heb gehad. Als ik Eveline belde, dan kon ze de rust weer terugbrengen. Ze bleef neutraal en kon kwesties vanuit haar ervaring van verschillende kanten belichten.'

Wil je dat jouw boek er écht komt? Meld je dan aan voor een kennismakingsgesprek. Dan kijken we samen hoe jouw schrijfcoachtraject op maat eruit kan komen te zien. Zodat jouw boek je missie uitdraagt, impact maakt en de lezer raakt.

 

Structuursessie

Je hebt ideeën voor een boek, bent misschien al begonnen met schrijven en vraagt je af: hoe nu verder? Hoe maak ik van al die losse onderwerpen, teksten en scènes een boek?

Een heldere structuur biedt houvast; niet alleen aan de lezer maar ook aan jou tijdens het schrijven. Door de verhaallijnen in beeld te brengen zie je vanzelf hoe je boek nog beter kan worden.

Tijdens deze sessie help ik je om even uit je hoofd te komen en contact te maken met datgene wat jouw hart sneller laat kloppen. Vanuit die basis brengen we de onderwerpen of scènes in kaart en ontstaat een stevige structuur.

 

Een structuur waar je telkens op terug kan vallen, ook als het even tegenzit of als je door de bomen het bos niet meer ziet.

Joyce Mol:

'Eveline heeft mij geholpen om inzicht te krijgen in mijn gedachten en mijn boek. De structuursessie gaf een duidelijk beeld van het proces dat ik mag gaan volgen. Superfijne energie van Eveline en professioneel.'

Renée Lelieveld:

​​'De structuursessie van Eveline was een gezellige en prettige ervaring. Ze denkt mee, duikt in je verhaal en weet haarscherp aan te geven hoe je boek in wording in elkaar zit. Het heeft mij erg geholpen!'

 

Mérie van der Rijt:

​'De structuursessie met Eveline heeft me bewust gemaakt van de spanningsopbouw in mijn verhaal. Het was een inspirerende sessie die ik andere schrijvers zeker kan aanbevelen, in elke fase van het schrijfproces.'
 

 • De één-op-één-sessie duurt 2 uur en kan online of offline plaatsvinden 

 • Ook heel geschikt om je levensverhaal in kaart te brengen

 • € 297,- exclusief btw

 

Uitgeeftraject

Je manuscript is af! Klaar om gelezen te worden. Hoe vind je de perfecte uitgever voor jouw boek? Of kun je het beter zelf uitgeven? 

In dit coachtraject gaan we:

 • testen of je zelf wilt uitgeven of uitgegeven wilt worden

 • uitgevers selecteren die bij jou en je boek passen

 • een uitgeefplan opstellen

 • een overtuigende motivatiebrief en synopsis schrijven

Wat ontvang je?

 • advies over (zelf) uitgeven

 • de ins & outs over het uitgeefproces en het boekenvak

 • een coachsessie waarin je ontdekt welke manier van uitgeven bij jou past 

 • persoonlijke begeleiding bij het opstellen van je uitgeefplan

 • opbouwende feedback op je motivatiebrief en synopsis

Wat is de investering in je boek?

 • € 597,- exclusief btw

 
Tel: 06 - 106 54 704

E-mail: info@evelinebroekhuizen.com

 

KvK-nummer: 58482210

 • Grijs Facebook Icon
 • Gray Instagram Icon
 • Gray LinkedIn Icon

© 2020 by Eveline Broekhuizen, Wieringerwaard. 

All rights reserved.

Foto's Eveline: Kim de Vries Fotografie