top of page

Toen ik op het punt stond om mijn eerste vruchtbaarheidsbehandeling te ondergaan, wist ik: ik wil mijn verhaal opschrijven. In eerste instantie voor mezelf, om woorden te geven aan de gevoelens die werden losgewoeld door het fertiliteitstraject.

 

Dus begon ik te schrijven, over het moment waarop mijn kinderwens ontstond, terwijl mijn toenmalige partner geen kinderen wilde. Over hoe ik mijn huidige vriend leerde kennen en we ons afvroegen: wanneer ‘begin’ je aan kinderen? En wat doe je als het resultaat maand na maand, jaar na jaar uitblijft?

 

Toen ik merkte hoeveel impact het delen van mijn verhaal had op vrouwen én mannen, wist ik: mijn verhaal mag een boek worden. Een boek over de impact van een fertiliteitstraject, de druk van verwachtingen, het vertrouwen in jezelf kwijtraken en ondanks talloze teleurstellingen toch hopen dat het ooit gaat lukken.

EvelineBroekhuizen-Schrijfcoach-BoekZonderVerwachting-17.jpg
Zonder verwachting.png

‘Wil je kinderen?’

Mijn antwoord op die vraag is tot mijn 26ste steevast ‘nee’. Tot het leven een ruk aan het stuur geeft. Letterlijk. Na een auto-ongeluk wordt mijn verlangen naar een kind geboren.

Vier jaar later besluiten mijn vriend Marcel en ik ‘aan kinderen te beginnen’, maar dat blijkt niet vanzelf te gaan. Maanden van hoop en teleurstellingen stapelen zich op en groeien uit tot jaren. De vraag ‘wil je kinderen’ wordt steeds pijnlijker.

De meeste waargebeurde verhalen over een kinderwens worden na afloop geschreven: als de auteur zwanger is geworden of als ze definitief kinderloos is. Ik vertel mijn verhaal terwijl ik nog onderweg ben, voordat alle vragen zijn beantwoord.

Puur, kwetsbaar en persoonlijk.
 

In dit boek neemt Eveline je mee in haar kinderwensverhaal. Zonder verwachting, zonder oordeel of wijze lessen. Een eerlijk en intiem kijkje in haar onzekere en hoopvolle weg naar een zwangerschap. Je leeft als lezer met haar mee en wordt tegelijkertijd uitgenodigd om na te denken over jouw eigen verhaal.

- Robbin Boots, kinderwenscoach

Gevoelig en openhartig. Eveline is een scherpe observator en weet de allermoeilijkste gevoelens glashelder op te schrijven.

- Eva Kelder

Dit geweldige boek raakt me op zoveel vlakken. Wat een eerlijk en open verhaal. Zonder drama, met gevoel. Je weet hoe het afloopt en toch weet Eveline je vanaf de eerste bladzijde in het verhaal te trekken.

- Hiske Kuilman

Fragment

Lees alvast de eerste bladzijden van mijn manuscript.

EvelineBroekhuizen-Schrijfcoach-BoekZonderVerwachting-43.jpg

IN DE MEDIA

In het Noordhollands Dagblad: 'Er wordt gejuicht als iemand zwanger is en dan mag de hele wereld het weten, maar als het niet lukt zwijgen we allemaal.'

Tekst: Maite Perez 

Foto: Marc Moussault

NHD.jpg

IN DE MEDIA

Op Vrouw.nl: Eveline heeft geen kinderwens, tot ze betrokken raakt bij een auto-ongeluk.

Vrouw.png

Nog meer podcasts

Lotte Gerland Podcast

Schrijven over zware onderwerpen: Eveline Broekhuizen over ongewenste kinderloosheid

Sacred Sex Academy

In gesprek met Eveline Broekhuizen over de invloed van haar kinderwens op haar seksualiteit  

Image by Matt Botsford

PODCAST

In mijn podcast neem ik je mee vanaf het begin van het schrijfproces van mijn boek tot en met het vinden van een uitgever. 
 

Podcast Instagram Post (2).png

IN DE MEDIA

Voor Freya, de vereniging voor mensen met vruchtbaarheids-problemen, schreef ik het blog: Leegte.

Freya.png

IN DE MEDIA

 De regionale radio en tv besteedde volop aandacht aan 'Zonder verwachting':

Noordkop centraal.png
Opmerkingen (10)

Guest
2 dgn geleden

Wat een verhaal... Wat jij voelt, wordt op een kwetsbare emotionele wijze gedeeld met de lezer. Elk woord komt bij mij binnen en wat het met jou doet. Bewondering en respect voor de weg die jullie bewandelen.

Like

Guest
Apr 03

Je verhaal is bij mij echt blijven 'hangen', de gebeurtenissen die erin beschreven staan komen geregeld in mijn gedachten voorbij. Ik denk dat dat komt omdat je er zo persoonlijk over geschreven hebt, vanuit je kinder- tot volwassen jaren en de lezer echt te weten komt wie jij bent en wat je doorgemaakt hebt.

 

Wat vooral indruk heeft gemaakt is de impact van een diep gewortelde kinderwens, en het daarop volgende fertiliteitstraject. Wat de gevolgen zijn voor je mentale en fysieke gezondheid, je zelfvertrouwen en zelfbeeld, de impact ervan op je relatie en vriendschappen. En hoe ‘klinisch en onromantisch’ zo’n traject eigenlijk verloopt.  Hoe uitzichtloos het kan zijn en wat dat met je doet. Daar ben ik mij nu bewuster van. 

 

Hoe je het ongeluk wat je meegemaakt hebt, weet te verweven door het verhaal en daar lessen uit weet te halen, vind ik bijzonder en knap. Het is zo mooi geschreven, je kunt merken dat er jarenlang werk in zit. 


Ik leefde erg met je mee tijdens het lezen van het verhaal, de gebeurtenissen, en verwonderde me over de manier waarop je jezelf telkens herpakte na een teleurstelling, dichtbij jezelf en je gevoel probeerde te blijven en op zoek ging naar wat jou nieuwe kracht gaf om door te gaan, of niet door te gaan. Prachtig beschreven.

Like

Guest
Jan 29

Ik vond de titel van je boek al subliem. Dat liet ik je eerder al weten. Nu was het tijd om te zien of ik de inhoud net zo voortreffelijk zou vinden. En dat blijkt zo te zijn. Ik kon niet meer stoppen met lezen, wilde weten hoe jouw jaren als twintiger en dertiger verder zouden verlopen. Ik werd meegezogen en het voelde alsof ik je echt kende. Soms wilde ik je advies geven, soms wilde ik je vragen stellen. Je voelde zo dichtbij. Ik ben nu wel heel benieuwd hoe het NU met je gaat. Wanneer komt deel twee? :-)

Like

Guest
Jan 14

Jeetje, wat een mooi boek heb jij geschreven Eveline! Dit boek geeft stof tot nadenken en niet alleen over het hebben van een kinderwens, maar ook over het leven zelf. Je open en kwetsbare opstelling in de zoektocht naar je eigen ik maakt een diepe indruk. Je schrijft in een prachtige, bloemrijke taal die ervoor zorgt dat je je helemaal inleeft en het boek niet wil wegleggen.

Like

Guest
Jan 02

Wat heb je dit goed gedaan, ik herkende onwijs veel van wat je schrijft, zo veel dingen die normaal niet worden besproken of niet gezien mogen worden komen terug in jouw verhaal. Ik voelde me met je verbonden, ik voelde me gezien en heb er weer mooie inzichten uit kunnen halen voor mezelf! Trots op je dat je dit hebt geschreven lieve Eveline ❤️

Like

Guest
Dec 19, 2023

Beste Eveline,

Wat een mooi boek is 'Zonder Verwachting'. Het raakte me enorm! Wat een open en eerlijk verhaal. Een onderwerp waar zo'n taboe op rust (al slaat dat nergens op!) en jij doorbreekt het. Ik vind het fantastisch! Vond zoveel herkenning in jouw boek. Hopelijk mag het ook een inspiratie zijn voor veel anderen!

Lieve groet, Joyce

Like

Guest
Dec 07, 2023

Beste Eveline,

Jouw boek "Zonder Verwachting" is een prachtige en moedige reis over jullie fertiliteitsverhaal. In slechts drie dagen heb ik me laten meevoeren door jouw openhartigheid en kracht. Jouw verhaal is niet alleen inspirerend, maar ook een bemoediging voor anderen die vergelijkbare paden bewandelen. Het is opmerkelijk hoe, hoewel ik zelf nooit vergelijkbare ervaringen heb gehad, jouw boek me toch diep heeft geraakt en me heeft laten nadenken. Dank je wel voor het delen van jouw persoonlijke reis.

Met bewondering, Yolanda

Like

Guest
Nov 19, 2023

Gefeliciteerd met geboorte van je boek!

Heb 'm in een paar dagen uitgelezen. Bijzonder om zo een inkijkje te krijgen in jouw leven en verhaal. Stoer hoe je hier een onderwerp bloot legt waar niet makkelijk over gepraat wordt en hoe je hier dus echt iets doorbreekt voor velen. Inspirerend om op deze manier als lezer mee te mogen lopen in jouw proces.

Like

Guest
Nov 18, 2023

In 2 dagen heb ik het boek uitgelezen! Ik vond veel herkenning in het verhaal, vooral in de eeuwige twijfel over jezelf en de reis om met jezelf in verbinden te komen en blijven, ofschoon ik geen ervaring heb met fertiliteitstrajecten.

Hoewel de kinderwens van Eveline de aanleiding is om haar verhaal te schrijven omvat het meerr dan dit. Het bezorgde mij mooie inzichten en momenten van reflectie.

Eveline toont zich kwetsbaar, door aan enkele "heilige huisjes" te rammelen zonder te willen provoceren, dat maakt dit boek dan ook een goudeerlijk verhaal over haar reis. Zonder een oordeel over anderen, wel over haarzelf. Daar zit wat mij betreft de kracht van haar verhaal. Het is puur en integer.

Like

Guest
Nov 13, 2023

Wauw Eveline, wat een mooi en hartverscheurend boek. Heb hem in 1 weekend uitgelezen.

Superknap en dapper, om je zo kwetsbaar op te durven stellen en tevens razend knap, om het verhaal zo boeiend te houden.

Zou jouw boek aan een ieder aanbevelen. kwetsbaar, leerzaam, realiteit, drama, maar ook spanning (v.w.b. de afloop)

Alles tesamen in 1 verhaal. super mooi!!

Like
Opmerkingen
bottom of page