Hoi, ik ben Eveline Broekhuizen, schrijfcoach voor coaches die een boek schrijven. Ik heb ruim twaalf jaar ervaring in het boekenvak en ben in 2013 begonnen als zelfstandig redacteur. Dankzij de boeken die ik onder ogen kreeg, de schrijvers met wie ik samenwerkte en mijn persoonlijke ontwikkeling, ontdekte ik dat ik wil en kan coachen. Niet alleen nakijken en controleren, juist inspireren, meedenken en motiveren. Ik breng orde in de chaos van al je ideeën, maak je wegwijs in het boekenvak en zorg dat je de lezer raakt, zodat je jouw boek aan de wereld kunt presenteren. 

​ 

Inmiddels heb ik tientallen auteurs begeleid tijdens het schrijven van hun boek. Toen ik een paar jaar geleden mindfulness ontdekte, merkte ik dat je dit geweldig kunt gebruiken om te schrijven vanuit je hart. Wanneer je een boek gaat schrijven, zit je namelijk al snel in je hoofd en zie je door de bomen het bos niet meer.

 

Als redacteur was ik gewend foutjes op te sporen en te streven naar perfectie. Dat is echter niet bevorderlijk voor je creativiteit. Mindfulness en meditatie-oefeningen helpen me om te werken vanuit mijn intuïtie en mijn missie.

Mijn missie is jou begeleiden met het schrijven van je boek. Omdat ik geloof dat je met jouw verhaal verschil kunt maken. En omdat een boek jouw impact vergroot. 

Voordat ik als zelfstandig redacteur en schrijfcoach aan de slag ben gegaan, heb ik vijf jaar bij Uitgeverij Wereldbibliotheek gewerkt. Daarvoor studeerde ik Nederlands en volgde ik de master redacteur/editor aan de UvA. Deze studie, de ideale voorbereiding voor een baan in het boekenvak, heb ik cum laude afgerond. ​

Wil je meer weten over mij? Kijk eens op LinkedIn of volg me op Facebook & Instagram. 

Portfolio

1/1

Testimonials

Eveline is een professional. Vanaf de start van onze samenwerking voelde ik dat ik er niet meer alleen voor stond. Ze hielp me met de tekst, de inhoud en het houden van overzicht. En ze deed meer. Ze is een motivator en wist altijd haarfijn de juiste momenten, en toon, te kiezen om me weer op het (soms verloren) spoor te zetten. Ik hoop dat ze me bij mijn volgende boek weer wil coachen!

Daan Jensen

Ik ben superblij dat Eveline op mijn pad is gekomen. Ik heb haar aangesteld als redacteur, maar ze deed zo veel meer. Ze was echt een coach en daar heb ik zo veel aan gehad. Als ik Eveline belde, dan kon ze de rust weer terugbrengen. Ze bleef neutraal en kon kwesties vanuit haar ervaring van verschillende kanten belichten.

Natasja Geyteman-Bos

Ik vind Eveline echt TOP! Zij wist mij heel goed te bemoedigen, kon precies die woorden gebruiken die bij mij aansloten en ik voelde dat ze mijn boek echt de moeite waard vond!

Ze heeft alle hoofdstukken voor mij geredigeerd en ook geholpen met het voorstel naar uitgevers te sturen. De kwaliteit is daardoor enorm omhooggegaan. En het fijnst vind ik, dat ik er nu echt helemaal achter sta! Ik denk nu zelf ook: wow, dit is echt een mooi boek voor vrouwen die met emotie-eten worstelen.

Kortom, wil je een boek schrijven, schakel Eveline in!

Auteur van 'Bevrijd je leven van emotie eten'

Wat een TOP schrijfcoach ben jij voor mij! Telkens als ik te veel in mijn hoofd ga zitten, en me te veel focus op het eindresultaat, stimuleer jij mij om gewoon te schrijven. Dat maakt dat mijn schrijfproces weer gaat stromen en ik opnieuw plezier heb in het proces. Door jou besef ik dat de reis ernaartoe net zo belangrijk is als de eindbestemming. Dankjewel daarvoor! 

Evelyn Koelewijn

Onbeperkt Puur

Eveline wist feilloos de pijnpunten te benoemen en de brei uit elkaar te halen op de momenten dat ik vastliep, waardoor het nog meer gestructureerd en aansprekender werd.

Jikkie Has

Wat me in eerste instantie tegenhield om een boek te schrijven, was dat ik niet wist niet hoe je een heleboel tekst vertaalt naar een manuscript voor een boek. Daarom schakelde ik Eveline in. Zij liet mij inzien dat wat ik te vertellen heb een boek waard is.

Gérard Lentz

Auteur van 'Generaties lang gezond'

Ik ben op een dag gewoon begonnen mijn verhaal op te schrijven. Uiteindelijk heb ik er bijna drie jaar over gedaan. Schrijven, schrijven, schrijven en weer herschrijven. Toen ik het doel te komen tot een boek losliet, lukte het me om energie te halen uit het proces. En Eveline heeft me geholpen de juiste modus, structuur en aanspreekvorm te vinden.

Plusmama

Eveline heeft een analyse uitgevoerd op mijn manuscript. Wat heb ik veel aan haar feedback gehad. Mijn boek is nu klaar en in de voorverkoop. 

Alie Jorna

Auteur van 'Wees stil en luister'

De structuursessie met Eveline heeft me bewust gemaakt van de spanningsopbouw in mijn verhaal. Eveline had zich goed voorbereid en zij kan haar opmerkingen en adviezen helder overbrengen. Het was een inspirerende sessie die ik andere schrijvers zeker kan aanbevelen, in elke fase van het schrijfproces.

Elibro Tekst & Redactie beveel ik van harte aan. Enthousiast gaat Eveline aan de slag en komt terug met het redactiewerk en een adviesrapport. Hier heb ik veel aan gehad. Ook na de redactie blijft Eveline in contact en dat waardeer ik zeer. 

Auteur van 'Een toekomst als VA'

1 / 2

Please reload

Tel: 06 - 106 54 704

E-mail: info@evelinebroekhuizen.com

 

KvK-nummer: 58482210

  • Grijs Facebook Icon
  • Gray Instagram Icon
  • Gray LinkedIn Icon

© 2020 by Eveline Broekhuizen, Wieringerwaard. 

All rights reserved.

Foto's Eveline: Kim de Vries Fotografie