top of page

Ik heb geen verhaal. 


Dat was mijn excuus om niet te schrijven. 


Terwijl het schrijven van een boek was wat ik het liefste wilde. Waarom deed ik het dan niet? 

Dit gat tussen wat je wil en wat je doet fascineert mij enorm. Want ik zag het ook bij mijn klanten gebeuren. 

Ondertussen had ik namelijk wel van mijn passie mijn werk gemaakt. Eerst als uitgeefassistent, daarna als freelance redacteur en sinds 2020 als zelfstandig schrijfcoach. Ik kon mijn creativiteit kwijt in workshops en volgde steeds meer mijn intuïtie om structuur aan te brengen in verhalen. 


Zo ontstonden unieke boeken, geschreven van hart tot hart. In plaats van boeken die netjes eruitzagen zoals het hoort maar waarvan je hart niet harder gaat kloppen. 


Maar mijn eigen boek was er nog steeds niet...

EvelineBroekhuizen-Schrijfcoach-BoekZonderVerwachting-12.jpg

Een poging om een boek te schrijven over het schrijven van boeken leidde tot mijn kaartendeck De moed om te schrijven.

 

Geen voorgekauwd stappenplan, maar een kaart die je kiest op intuïtie, waardoor je de boodschap ontvangt die je op dat moment nodig hebt. En waarover je verder kunt schrijven. 
 

Dit wakkerde mijn eigen schrijfvuur ook aan. Ik volgde cursussen en workshops, ging op retraite. 
 

En toen bleek mijn verhaal er allang te zijn. Ik wilde het alleen zelf nog niet zien...

Of ik nou schreef over het meest heftige moment in mijn leven, over een beeld in een museum of een veld vol roze tulpen (ja, dit zijn echt schrijfopdrachten geweest die ik gedaan heb!): telkens schreef ik over een onvervulde kinderwens. 


Toen ik dit verhaal eenmaal durfde te omarmen, was de rem om te schrijven verdwenen. In 2023 verscheen mijn boek Zonder verwachting

Maar genoeg over mij. Welke verhalen liggen er in jou verborgen?

 

EvelineBroekhuizen-Schrijfcoach-BoekZonderVerwachting-35.jpg

De kans is groot dat jij allang weet dat er een verhaal in je zit. Anders was je niet op deze pagina terechtgekomen. Misschien heb je je verhaal al helemaal in je hoofd. Je hoeft het alleen nog maar op te schrijven. 


En dan zijn we weer terug bij het gat tussen iets willen en iets doen.

Er is maar één ding nodig om dat gat te overbruggen: in beweging komen. 
 

Daar help ik je mee. En ik begeleid je op de reis die je aangaat door jouw verhaal op papier te zetten. 


Want laten we eerlijk zijn: inspiratie kun je overal vinden. Schrijftips genoeg op het internet.

 

Wat je echt tegenhoudt om jouw verhaal te vertellen, gaat veel dieper. 
 

Daarom gebruik ik:

 • meditaties zodat je schrijft vanuit je hart in plaats van vanuit je hoort

 • energiewerk om je innerlijke criticus te verzachten

 • systemisch werk om je belemmerende patronen te doorbreken 

Het grote voordeel van deze systemische schrijfcoaching, is dat jouw boek niet alleen je verhaal vastlegt. Maar dat je een transformatie doormaakt tijdens het schrijven, zodat je jouw verhaal vol overtuiging kan uitdragen.

Zodat je impact maakt en van betekenis bent. 

En dat werkt aantrekkelijk. Voor je lezers en je potentiële klanten.  

Boeken waaraan ik heb meegewerkt:

Portfolio
VP_Brunschot, van Betty_Mam, ik kan niet meer

Betty startte met een structuursessie en schreef daarna koos ze voor de Schrijven & Sparren strippenkaart. 'Eveline durfde in mijn boek te geloven, waardoor ik dat zelf ook ben gaan doen. Bij het schrijven van een autobiografie laat je iemand toch stiekem heel dichtbij, bij Eveline heb ik dat enkel als prettig ervaren.'

boekomslag chantal

Chantal volgde het schrijfcoachtraject bij mij. 'Eveline was de katalysator voor het schrijven van mijn boek. Stap voor stap werd ik zelfverzekerder.'

Boek Marc schrijven tijd

Marc heeft het schrijfcoachtraject gevolgd. 'Eveline was de stok achter de deur die ik nodig had. En ze was veel meer dan dat. Ze zorgde voor structuur en nam uitgebreid de tijd om de storytelling in mijn boek te verbeteren.'

Boek Wietske feedback

'Eveline heeft me enorm geholpen met het aanbrengen van de spanningsboog in het verhaal. Ze heeft me geleerd om personen en situaties beeldend te maken, dat daar vaak maar weinig woorden voor nodig zijn. Dankzij haar adviezen heeft het boek cohesie en ik waardeer haar betrokkenheid in het hele proces enorm. Ik had naar een schrijversopleiding kunnen gaan, maar ik weet zeker dat ik in dit hele proces veel en veel meer heb geleerd.'

OM_VZ_GEWOONWEG_SCHITTEREND_HR

Stap voor stap heb ik Anne-Marie begeleid met het schrijven van haar tweede boek.

Miskraamsels_edited

Ik voel me vereerd dat ik Judith heb mogen begeleiden met het schrijven van haar boek 'Miskraamsels'. Judith volgde het schrijfcoachtraject, waarmee ik haar van de inleiding tot en met de uitgever en het promotieplan heb bijgestaan.

Bax

'Eveline is een fijne schrijfcoach. Ze is heel betrokken en geeft de juiste stimulans. Af en toe was ze best streng, maar dat had ik ook nodig. Ik voelde mij gesteund en als ik het even niet meer zag zitten motiveerde zij mij om door te gaan. Ik stond er niet alleen voor!'

Boost

In Boost! heeft Mieke Dams 15 jaar kennis van voeding, supplementen en intermittent living samengevat in een gebruiksvriendelijk boek. 'Eveline heeft me geholpen om van de brij in mijn hoofd een gestructureerd en aantrekkelijk verhaal te maken.'

Maak van je imperfectie je kracht

'Eveline heeft vanaf het begin geloofd in mijn boek, zelfs toen ik er niet (meer) in geloofde. Ik durf dus wel te zeggen dat zonder haar mijn boek er waarschijnlijk nooit gekomen was. Ze stond aan het begin van mijn boekidee en samen met haar heb ik mijn idee concreet gemaakt. Werken met Eveline is een enorme aanrader!'

Superfreelancer

Edwin: 'Eveline heeft me geholpen met terugwerkende kracht structuur aan te brengen in het boek. Ik had haar namelijk veel te laat ingeschakeld. Had ik de efficiëntie, feedback en steun eerder ingezet, was mijn boek eerder af geweest. Ik ben daarom erg blij dat we in de laatste fase de samenwerking hebben gevonden - het boek is er beter van geworden.'

Benja's present

Ik heb Maartje geholpen om haar blogs uit te werken tot een goed lopend verhaal over het overlijden van haar kind en wat dit haar gebracht heeft.

Alle vrouwen in mij

Regina benaderde mij voor de eindredactie van 'Alle vrouwen in mij' en om samen te sparren over haar volgende roman.

Kom in je kracht met Chi

Rita heeft het Focus & Flow traject bij mij doorlopen en haar boek in 6 maanden geschreven. Ik heb haar geholpen met de structuur en uitgedaagd om onderwerpen uitgebreider te beschrijven.

Cora Peuterbeweging

Cora heeft het Focus & Flow traject doorlopen, waarbij ik haar heb begeleid om structuur te vinden in de hoofdstukken en om het verhaal levendiger te maken.

Wiskundeplezier

Ik heb Erik van Haren geholpen structuur aan te brengen in zijn boek over wiskundeplezier. En ik heb hem geadviseerd tijdens zijn zoektocht naar een uitgever.

Schroef jezelf los

Femke Deckers kwam via haar uitgever bij mij terecht voor redactie, maar we pakten het in een iets andere volgorde aan: vooral het sparren over de structuur heeft haar creatieve boek naar een next level geholpen.

Ogen van liefde

Patricia Vorstenbos heb ik gecoacht door de hoofdstukken van haar waargebeurde verhaal van feedback te voorzien en de spanningsboog strak te trekken.

Feeling voor bezieling

In het boek Feeling voor bezieling brengt Dorine Smilde je in beweging met 8 stappen naar een bevlogen team. Ik heb het manuscript van feedback en redactie voorzien.

Schipperen is levenskunst

In dit boek heeft Marret de metafoor van schipperen toegepast op leven en leiderschap. Persoonlijk en in bedrijven. Ik heb het manuscript van feedback voorzien om de structuur te verbeteren.

Cover - Dieet voor een betere planeet

Als landbouwdeskundige weet Hanneke van Veghel welke weg ons voedsel heeft afgelegd voordat het op ons bord verschijnt. Samen hebben we bekeken hoe al die kennis het beste overkomt in een boek en ik heb Hanneke geholpen met het vinden van een uitgever.

noem mijn naam en ik besta

Natasja wilde haar boek zelf uitgeven, had al een ghostwriter en betrok mij bij haar project vanwege mijn kennis van en ervaring in het boekenvak. Met raad en daad heb ik haar bijgestaan tijdens de geboorte van haar boek.

reset-je-mindset-book-cover-1

Tijdens het redigeren van 'Reset je mindset' wist ik meteen: dit is een sterk boek dat een goede uitgever verdient. Ik coachte Daan met het vinden van de juiste uitgeverij en dat werd Unieboek Het Spectrum.

zakelijkzelfvertrouwen-cover

Jikkie Has volgde mijn workshop 'Schrijf dat boek!' Ik hielp haar met het vinden van een vloeiende opbouw binnen de hoofdstukken en heb haar boek 'Zakelijk zelfvertrouwen' geredigeerd.

Boeken waaraan ik heb meegewerkt:

Wanneer kun je beter niet voor mij kiezen:

 • Als je snel-snel een boek wil schrijven.
  Een boek schrijven kost tijd. De een doet er langer over dan de ander, de een kan er meer tijd voor vrijmaken dan de ander. Maar voor elke schrijver geldt dat je een ontwikkeling doormaakt tijdens het werken aan je boek. En ook je tekst mag je laten rijpen. Daar wordt je boek uiteindelijk beter van.

   

 • Als je je tekst alleen op spel- en taalfouten wil laten nakijken.
  Ik denk mee met de schrijver. Over de grote lijnen van je boek. Over wat je met je boek wil bereiken en hoe je de lezer raakt. Dus het is belangrijk dat je voor deze feedback openstaat. Als je vindt dat jouw tekst inhoudelijk en qua structuur al helemaal goed zit, dan kun je beter kiezen voor een redacteur of corrector.

   

 • Als je wil dat ik alles doe: van schrijfcoaching tot redactie en uitgeven. 
  Ik begeleid je in het hele schrijfproces, tot er een manuscript ligt dat klaar is voor de eindredactie. Die eindredactie kan het best door iemand anders worden gedaan. Ik ken de inhoud van jouw boek dan namelijk al te goed om kleine tikfoutjes te kunnen spotten. Uiteraard stel ik wel mijn netwerk van redacteurs, correctoren, vormgevers en uitgevers aan je beschikbaar en help ik je graag om samenwerkingspartners te vinden die goed passen bij jou en bij je boek. 

   

Wil je meer weten over mij? Check dan de veelgestelde vragen of volg me op Instagram. 

Waarom je wil werken met mij:


 

 • Ik ben gespecialiseerd in boeken over persoonlijke ontwikkeling. Niet alleen je eigen verhaal vertellen of enkel kennis overbrengen. Maar boeken met een boodschap. 

   

 • Ik heb aan meer dan 100 boeken meegewerkt.
  Elk schrijfproces verloopt anders. Ik begeleid je om mee te bewegen en vooruit te blijven gaan, zodat jouw boek er echt komt.   

 • Ik leer je niet mijn manier van schrijven. 
  Als schrijfcoach begeleid ik je om jouw manier van schrijven te ontdekken en eigen te maken. Zo hou je het schrijven vol! 

   

 • Ik heb meer dan 15 jaar ervaring in het boekenvak. 
  Ik stel mijn netwerk van redacteuren en uitgevers aan je beschikbaar. 

 

 


 

Joan Bieger:

'Ik vind Eveline echt TOP! Zij wist mij heel goed te bemoedigen, kon precies die woorden gebruiken die bij mij aansloten en ik voelde dat ze mijn boek echt de moeite waard vond. Wil je een boek schrijven, schakel Eveline in!'

Regina van de Berg:

'Eveline gaf me de zet om te gáán en dat is onbetaalbaar. Zonder een schrijfcoach als Eveline zouden veel verhalen die wel gehoord moeten worden, op de plank blijven liggen. En dat zou eeuwig zonde zijn.'

Vijf feitjes
over mij 

 1. Aandacht voor de achterkant. Dat was de titel van mijn Bachelorscriptie. Nee, die ging niet over billen, maar over de flaptekst van boeken!
   

 2. Als kind zat ik op turnen en paardrijden en ik speelde harp. Nu doe ik aan yin yoga en Zumba
   

 3. Mijn Human Design: Manifesting Generator, emotionele autoriteit, 2/4 profiel
   

 4. Ik word altijd te jong geschat. Als dat over tien jaar nog zo is, vind ik het prima!
  (Oké, als je het echt wil weten: ik ben 40 jaar)

   

 5. Mijn doopnaam is Adriana
   

Wil je meer weten over mij? ​
 

EvelineBroekhuizen-Schrijfcoach-BoekZonderVerwachting-29.jpg
DaanJensen_SetVexy_6954.jpg

Daan Jensen

Eveline is een professional. Ik voelde dat ik er niet meer alleen voor stond. Ze hielp me met de tekst, de inhoud en het houden van overzicht. En ze deed meer. Ze is een motivator en wist altijd haarfijn de juiste toon te kiezen om me weer op het (soms verloren) spoor te zetten.

086A8739.jpg

Chantal Dijkstra-Bijvank

Ik heb altijd al een boek willen schrijven, maar belemmerende overtuigingen zaten in de weg.

 

De katalysator om mijn boek écht te gaan schrijven was Eveline.

Eveline is een positieve, enthousiaste en inspirerende schrijfcoach. Ze heeft mij geholpen mijn manuscript tot een kloppend en lekker lezend verhaal te maken. Ze stelde goede vragen, durfde kritisch te zijn en ging respectvol om met kwetsbare onderwerpen. 

Betty 1.jpeg

Betty van Brunschot

Eveline als schrijfcoach is een cadeau voor iedere schrijver.
Ze helpt je fantastisch als je nog niet weet waar je moet beginnen of eindigen.
 
Eveline durfde in mijn boek te geloven, waardoor ik dat zelf ook ben gaan doen.


Ze is warm en empathisch. 
Bij het schrijven van een autobiografie laat je iemand toch stiekem heel dichtbij, bij Eveline heb ik dat enkel als prettig ervaren.

Regina van de Berg.jpeg

Regina
van de Berg

Eveline geeft professionele feedback op een waarderende, constructieve toon. En ze kan makkelijk intunen op mijn type verhalen. Het maakt het schrijven zoveel aantrekkelijker als je kunt sparren met een professional met wie het ook persoonlijk klikt, zeker als je zelf uitgeeft.

Auteur Rita van Slageren.jpg

Rita van Slageren

Als je weet waarover je wil schrijven, maar je hebt geen ervaring met het schrijven van een boek is het heel fijn om te kunnen sparren met een coach die in je gelooft. Eveline helpt je om structuur in je boek te krijgen en ze daagt je uit om over het onderwerp na te denken vanuit een ander perspectief. Ze stelt vragen waardoor je weer verder kunt en is een goede stok achter de deur om weer door te gaan. 

Reviews
In de media

In de media:

NHD.jpg

Noordhollands Dagblad

Artikel over mijn boek 'Zonder verwachting'

Hugo.jpeg

Hugo Magazine

Interview over hoe jouw verhaal  schrijven kan helpen in het rouwproces

Vrouw.jpeg

Vrouw

Artikel over hoe ik mijn vriend heb leren kennen terwijl ik een andere relatie had

Manifestatie magazine.jpeg

Manifestatie Magazine

Artikel over hoe schrijven je manifestatiekracht versterkt

bottom of page