Ik ben Eveline Broekhuizen, schrijfcoach voor coaches die een boek schrijven. Ik ben 37 jaar en ik woon samen met mijn vriend in een heerlijk huisje in Wieringerwaard. Vanuit mijn kantoor aan huis heb ik uitzicht over de uitgestrekte polder. Hier laat ik mijn oog over jouw teksten glijden en ontstaan ideeën om jouw verhaal nog beter tot zijn recht te laten komen, zodat je de lezer raakt. En vanuit deze thuisbasis vlieg ik uit om schrijvers te coachen in het hele land. 

Mijn missie is jou begeleiden met het schrijven van je boek.
Omdat ik geloof dat je met jouw verhaal verschil kunt maken.
En omdat ik geloof dat een boek jouw impact vergroot. 

Uitzicht.JPG

Wanneer kun je beter niet voor mij kiezen:

 • Als je snel-snel een boek wil schrijven.
  Een boek schrijven kost tijd. De een doet er langer over dan de ander, de een kan er meer tijd voor vrijmaken dan de ander. Maar voor elke schrijver geldt dat je een ontwikkeling doormaakt tijdens het werken aan je boek. En ook je tekst mag je laten rijpen. Daar wordt je boek uiteindelijk beter van.

   

 • Als je je tekst alleen op spel- en taalfouten wil laten nakijken. Ik denk mee met de schrijver. Over de grote lijnen van je boek. Over wat je met je boek wil bereiken en hoe je de lezer raakt. Dus het is belangrijk dat je voor deze feedback openstaat. Als je vindt dat jouw tekst inhoudelijk en qua structuur al helemaal goed zit, dan kun je beter kiezen voor een redacteur of corrector.
   

 • Als je wil dat ik alles doe: van schrijfcoaching tot redactie en uitgeven. Ik begeleid je in het hele schrijfproces, tot er een manuscript ligt dat klaar is voor de eindredactie. Die eindredactie kan het best door iemand anders worden gedaan. Ik ken de inhoud van jouw boek dan namelijk al te goed om kleine tikfoutjes te kunnen spotten. Uiteraard stel ik wel mijn netwerk van redacteurs, correctoren, vormgevers en uitgevers aan je beschikbaar en help ik je graag om samenwerkingspartners te vinden die goed passen bij jou en bij je boek. 
   

Wil je graag een boek schrijven, maar twijfel je of je er klaar voor bent? Download dan mijn gratis checklist voor coaches die een boek willen schrijven. 

Wil je meer weten over mij? Check dan de veelgestelde vragen, kijk op LinkedIn of volg me op Facebook & Instagram. 

Eveline Broekhuizen portret.jpg

Waarom je wil werken met mij:

Ik combineer mijn kennis en ervaring met mijn taalgevoel en intuïtie. Op gevoel zie ik grote lijnen in teksten en hoe je de structuur zo kunt veranderen dat er een gestroomlijnd verhaal ontstaat. 

Vaak maken we het met al ons denkwerk veel moeilijker dan het eigenlijk is. Dit geldt helemaal voor schrijven: al snel zit je ‘in je hoofd’, vraag je je af hoe het eigenlijk hoort, een boek schrijven.

Dit leidt je af van waar het werkelijk om gaat: het verwoorden van jouw missie, zodat je de lezer raakt. Daarom maak ik tijdens de schrijfcoaching gebruik van meditaties, visualisaties en mindmapping. 

 

 

 

 

 

Inmiddels heb ik ruim twaalf jaar ervaring in het boekenvak: na mijn studie Nederlands en de master Redacteur/editor heb ik vijf jaar gewerkt bij Uitgeverij Wereldbibliotheek. In 2013 startte ik met Elibro Tekst & Redactie.  Ik redigeerde en corrigeerde manuscripten voor uitgevers, zelfstandig auteurs en ondernemers. 

 

Mijn redactie bestond ook altijd uit schrijfcoaching en uitgeefadvies. Dankzij de boeken die ik onder ogen kreeg, de schrijvers met wie ik samenwerkte en mijn persoonlijke ontwikkeling, ontdekte ik dat het me steeds meer trok om tijdens het schrijven mee te denken over het boek. Niet alleen nakijken en controleren, juist inspireren, meedenken en motiveren. 

 

Nu richt ik me op het coachen van de schrijvers waar ik het liefste mee werk:  coaches. Omdat coaches zien wat hun verhaal met hun klanten doet en omdat ze de drive voelen om hun boodschap te delen. Ik sta hen bij tijdens de geboorte van hun boek, zodat ze hun verhaal met de wereld kunnen delen.

 

In al die jaren heb ik ontdekt dat het schrijven van een boek een proces is dat je niet van tevoren helemaal kunt uitstippelen. Daarom gebruik ik mijn intuïtie om op jou in te tunen tijdens onze samenwerking. Zodat ik kan voelen wat nodig is in het proces en waar jij behoefte aan hebt. 

 

Ik ga een langdurige samenwerking met je aan, op basis van vertrouwen. Daarom vind ik het heel belangrijk dat er een klik tussen ons is. Wil jij ontdekken of het goed voelt om met mij samen te werken? Vraag dan een gratis kennismakingsgesprek aan.
 

Joan Bieger:

'Ik vind Eveline echt TOP! Zij wist mij heel goed te bemoedigen, kon precies die woorden gebruiken die bij mij aansloten en ik voelde dat ze mijn boek echt de moeite waard vond. Kortom, wil je een boek schrijven, schakel Eveline in!'

Judith van Gent:

'Als schrijver weet ik precies waar ik het over heb; het idee zit in mijn koppie. Maar de lezer is blanco. Die moet je dus echt meenemen in je verhaal, zodat het begrijpelijk wordt. En dat is precies wat Eveline heel goed heeft gedaan!'