top of page

Van jongs af aan heb ik op cruciale momenten naar mijn hart geluisterd. 

 


Toen ik op mijn achttiende mocht kiezen welke studie ik wilde volgen, volgde ik na lang wikken en wegen uiteindelijk mijn passie voor taal en verhalen: ik ging Nederlands studeren. Na het behalen van mijn bachelor mocht het wel wat praktischer worden van mij. Daar sloot de master Redacteur/Editor perfect op aan, met masterclasses van experts uit het boekenvak en een stage bij een uitgeverij. Ik liep stage bij Uitgeverij Wereldbibliotheek en daarna heb ik hier vijf jaar gewerkt als uitgeefassistent.

 


Dit was mijn droombaan! Tot ik werd ontslagen.

Het was crisis in het boekenvak. Toch ging ik vastbesloten op zoek naar een andere droombaan. Op een van mijn eerste sollicitatiegesprekken moest ik een test doen.

 

‘Jij zou ook heel goed voor jezelf kunnen beginnen,’ gaf de recruiter aan. Dat zette me aan het denken... Voorheen dacht ik dat ondernemen geen zekerheid zou geven, maar hoeveel zekerheid geeft een vaste baan tegenwoordig nog? Ik hakte de knoop door. En zelfs toen ik nog meer zekerheid verloor doordat ik mijn relatie na elf jaar verbrak, kon niets me meer tegenhouden. Ik volgde mijn hart.

1 augustus 2013 startte ik Elibro Tekst & Redactie. Ik redigeerde en corrigeerde manuscripten voor uitgevers, zelfstandig auteurs en ondernemers. Ik groeide als ondernemer en volgde steeds meer waar mijn hart naar uitging: het coachen van schrijvers en boeken over persoonlijke ontwikkeling.

In 2020 besloot ik verder te gaan onder mijn eigen naam: Schrijfcoach Eveline Broekhuizen. Ik help ondernemers en ervaringsdeskundigen focus aan te brengen in hun boekideeën, hun schrijfflow te ontdekken en een uitgever te vinden die het beste bij hen past.

 

Ik heb een kaartendeck gemaakt, De moed om te schrijven, dat aanmoedigt om te schrijven vanuit intuïtie en te ontdekken welke verhalen er verborgen zitten in jou.

En ik ben zelf een boek aan het schrijven: Zonder verwachting, over mijn nog niet vervulde kinderwens. 

Uitzicht.JPG

Boeken waaraan ik heb meegewerkt:

OM_VZ_GEWOONWEG_SCHITTEREND_HR

Stap voor stap heb ik Anne-Marie begeleid met het schrijven van haar tweede boek.

Miskraamsels_edited

Ik voel me vereerd dat ik Judith heb mogen begeleiden met het schrijven van haar boek 'Miskraamsels'. Judith volgde het schrijfcoachtraject, waarmee ik haar van de inleiding tot en met de uitgever en het promotieplan heb bijgestaan.

Bax

'Eveline is een fijne schrijfcoach. Ze is heel betrokken en geeft de juiste stimulans. Af en toe was ze best streng, maar dat had ik ook nodig. Ik voelde mij gesteund en als ik het even niet meer zag zitten motiveerde zij mij om door te gaan. Ik stond er niet alleen voor!'

Boost

In Boost! heeft Mieke Dams 15 jaar kennis van voeding, supplementen en intermittent living samengevat in een gebruiksvriendelijk boek. 'Eveline heeft me geholpen om van de brij in mijn hoofd een gestructureerd en aantrekkelijk verhaal te maken.'

Maak van je imperfectie je kracht

'Eveline heeft vanaf het begin geloofd in mijn boek, zelfs toen ik er niet (meer) in geloofde. Ik durf dus wel te zeggen dat zonder haar mijn boek er waarschijnlijk nooit gekomen was. Ze stond aan het begin van mijn boekidee en samen met haar heb ik mijn idee concreet gemaakt. Werken met Eveline is een enorme aanrader!'

Superfreelancer

Edwin: 'Eveline heeft me geholpen met terugwerkende kracht structuur aan te brengen in het boek. Ik had haar namelijk veel te laat ingeschakeld. Had ik de efficiëntie, feedback en steun eerder ingezet, was mijn boek eerder af geweest. Ik ben daarom erg blij dat we in de laatste fase de samenwerking hebben gevonden - het boek is er beter van geworden.'

Benja's present

Ik heb Maartje geholpen om haar blogs uit te werken tot een goed lopend verhaal over het overlijden van haar kind en wat dit haar gebracht heeft.

Alle vrouwen in mij

Regina benaderde mij voor de eindredactie van 'Alle vrouwen in mij' en om samen te sparren over haar volgende roman.

Kom in je kracht met Chi

Rita heeft het Focus & Flow traject bij mij doorlopen en haar boek in 6 maanden geschreven. Ik heb haar geholpen met de structuur en uitgedaagd om onderwerpen uitgebreider te beschrijven.

Cora Peuterbeweging

Cora heeft het Focus & Flow traject doorlopen, waarbij ik haar heb begeleid om structuur te vinden in de hoofdstukken en om het verhaal levendiger te maken.

Wiskundeplezier

Ik heb Erik van Haren geholpen structuur aan te brengen in zijn boek over wiskundeplezier. En ik heb hem geadviseerd tijdens zijn zoektocht naar een uitgever.

Schroef jezelf los

Femke Deckers kwam via haar uitgever bij mij terecht voor redactie, maar we pakten het in een iets andere volgorde aan: vooral het sparren over de structuur heeft haar creatieve boek naar een next level geholpen.

Ogen van liefde

Patricia Vorstenbos heb ik gecoacht door de hoofdstukken van haar waargebeurde verhaal van feedback te voorzien en de spanningsboog strak te trekken.

Feeling voor bezieling

In het boek Feeling voor bezieling brengt Dorine Smilde je in beweging met 8 stappen naar een bevlogen team. Ik heb het manuscript van feedback en redactie voorzien.

Schipperen is levenskunst

In dit boek heeft Marret de metafoor van schipperen toegepast op leven en leiderschap. Persoonlijk en in bedrijven. Ik heb het manuscript van feedback voorzien om de structuur te verbeteren.

Cover - Dieet voor een betere planeet

Als landbouwdeskundige weet Hanneke van Veghel welke weg ons voedsel heeft afgelegd voordat het op ons bord verschijnt. Samen hebben we bekeken hoe al die kennis het beste overkomt in een boek en ik heb Hanneke geholpen met het vinden van een uitgever.

noem mijn naam en ik besta

Natasja wilde haar boek zelf uitgeven, had al een ghostwriter en betrok mij bij haar project vanwege mijn kennis van en ervaring in het boekenvak. Met raad en daad heb ik haar bijgestaan tijdens de geboorte van haar boek.

reset-je-mindset-book-cover-1

Tijdens het redigeren van 'Reset je mindset' wist ik meteen: dit is een sterk boek dat een goede uitgever verdient. Ik coachte Daan met het vinden van de juiste uitgeverij en dat werd Unieboek Het Spectrum.

Boekomslag toen was toen

Inge Smale heeft het boek geschreven dat ze zelf graag twintig jaar geleden had gelezen. Met haar boek leer je oude patronen te herkennen en los te laten, zodat je zelf achter het stuur van je leven gaat zitten. Als redacteur hoefde ik de tekst alleen hier en daar wat bij te sturen.

zakelijkzelfvertrouwen-cover

Jikkie Has volgde mijn workshop 'Schrijf dat boek!' Ik hielp haar met het vinden van een vloeiende opbouw binnen de hoofdstukken en heb haar boek 'Zakelijk zelfvertrouwen' geredigeerd.

DaanJensen_SetVexy_6954.jpg

Daan Jensen

Eveline is een professional. Vanaf de start van onze samenwerking voelde ik dat ik er niet meer alleen voor stond. Ze hielp me met de tekst, de inhoud en het houden van overzicht. En ze deed meer. Ze is een motivator en wist altijd haarfijn de juiste toon te kiezen om me weer op het (soms verloren) spoor te zetten.

Joan.jpg

Joan Bieger

Ik vind Eveline echt TOP! Zij wist mij heel goed te bemoedigen, kon precies die woorden gebruiken die bij mij aansloten en ik voelde dat ze mijn boek echt de moeite waard vond!  

natas.png

Natasja Geyteman

Ik ben superblij dat Eveline op mijn pad is gekomen. Ze was echt een coach en daar heb ik zo veel aan gehad. Als ik Eveline belde, dan kon ze de rust weer terug-brengen. Ze bleef neutraal en kon kwesties vanuit haar ervaring van verschillende kanten belichten.

Evelyn Koelewijn.jpg

Evelyn Koelewijn

Wat een TOP schrijfcoach ben jij voor mij! Telkens als ik te veel in mijn hoofd ga zitten en me te veel focus op het eindresultaat, stimuleer jij mij om gewoon te schrijven. Dat maakt dat mijn  schrijfproces weer gaat stromen en ik opnieuw plezier krijg in het proces. 

1606_Inge_002.jpg

Inge Smale

Eveline hield mij scherp, als kritische buitenstaander met verstand van boeken schrijven. Het boek is veel beter leesbaar geworden doordat ik de lezer nu meeneem in de structuur.

DaanJensen_SetVexy_6954.jpg

Daan Jensen

Eveline is een professional. Vanaf de start van onze samenwerking voelde ik dat ik er niet meer alleen voor stond. Ze hielp me met de tekst, de inhoud en het houden van overzicht. En ze deed meer. Ze is een motivator en wist altijd haarfijn de juiste toon te kiezen om me weer op het (soms verloren) spoor te zetten.

Schrijver Cora Merkx.jpg

Cora Merkx

Ik was zo bang voor Evelines eerste reactie op mijn schrijfsels… Maar het viel alles mee en ik zag meteen dat Eveline opmerkingen maakte op de plaatsen waar ik zelf ook had zitten modderen. Eveline heeft me goed ondersteund in het aanbrengen van structuur in het verhaal en ook voor het traject na het schrijven (het vinden van een uitgever) geeft ze goede tips, hulp en ondersteuning.

maartje-lute-foto.jpg

Maartje Lute

Eveline heeft me geholpen om structuur en lijn aan te brengen in mijn heel persoonlijke verhaal. Op een prettige, duidelijke manier hebben we samen kunnen shiften wat van belang was, wat eruit kon en wat er nog bij moest om het te verduidelijken.  Ze heeft me het vertrouwen gegeven dat mijn verhaal het waard was om verteld te worden. Ik zou iedereen schrijfcoach (en dan in het bijzonder Eveline) aanraden, en heb dat ook al meerder malen gedaan.

Regina van de Berg.jpeg

Regina
van de Berg

Wat ik bijzonder waardeer, is hoe Eveline professionele feedback geeft op een waarderende, constructieve toon. Ik vind het ook fijn hoe makkelijk Eveline kan intunen op mijn type verhalen. Het maakt het schrijven zoveel aantrekkelijker als je kunt sparren met een professional met wie het ook persoonlijk klikt, zeker als je zelf uitgeeft.

Auteur Rita van Slageren.jpg

Rita van Slageren

Als je weet waarover je wil schrijven, maar je hebt geen ervaring met het schrijven van een boek is het heel fijn om te kunnen sparren met een coach die in je gelooft. Eveline helpt je om structuur in je boek te krijgen en ze daagt je uit om over het onderwerp na te denken vanuit een ander perspectief. Ze stelt vragen waardoor je weer verder kunt en is een goede stok achter de deur om weer door te gaan. 

Wanneer kun je beter niet voor mij kiezen:

 • Als je snel-snel een boek wil schrijven.
  Een boek schrijven kost tijd. De een doet er langer over dan de ander, de een kan er meer tijd voor vrijmaken dan de ander. Maar voor elke schrijver geldt dat je een ontwikkeling doormaakt tijdens het werken aan je boek. En ook je tekst mag je laten rijpen. Daar wordt je boek uiteindelijk beter van.

   

 • Als je je tekst alleen op spel- en taalfouten wil laten nakijken.
  Ik denk mee met de schrijver. Over de grote lijnen van je boek. Over wat je met je boek wil bereiken en hoe je de lezer raakt. Dus het is belangrijk dat je voor deze feedback openstaat. Als je vindt dat jouw tekst inhoudelijk en qua structuur al helemaal goed zit, dan kun je beter kiezen voor een redacteur of corrector.

   

 • Als je wil dat ik alles doe: van schrijfcoaching tot redactie en uitgeven. 
  Ik begeleid je in het hele schrijfproces, tot er een manuscript ligt dat klaar is voor de eindredactie. Die eindredactie kan het best door iemand anders worden gedaan. Ik ken de inhoud van jouw boek dan namelijk al te goed om kleine tikfoutjes te kunnen spotten. Uiteraard stel ik wel mijn netwerk van redacteurs, correctoren, vormgevers en uitgevers aan je beschikbaar en help ik je graag om samenwerkingspartners te vinden die goed passen bij jou en bij je boek. 

   

Wil je meer weten over mij? Check dan de veelgestelde vragen, kijk op LinkedIn of volg me op Facebook & Instagram. 

Waarom je wil werken met mij:

Ik combineer mijn kennis en ervaring met mijn taalgevoel en intuïtie. Op gevoel zie ik grote lijnen in teksten en hoe je de structuur zo kunt veranderen dat er een gestroomlijnd verhaal ontstaat. En natuurlijk ondersteun ik je met schrijftips en maak ik je wegwijs in het boekenvak.

Maar vanuit mijn ervaring weet ik dat het schrijven van een boek zelden volgens plan verloopt. Dat is ook niet zo gek: het is een creatief proces, vol chaos, paniek, pieken en dalen. Tijdens het schrijven zul je jezelf keer op keer tegenkomen. Gebeurtenissen die je allang had verwerkt, raken je als nooit tevoren. Je zal jezelf tegenwerken, in je hoofd gaan zitten en het veel moeilijker maken dan het is.

 

Juist op die momenten ben ik er voor je. Om je te herinneren waarom jij dit verhaal te vertellen hebt. Om de creatieve stroom weer op gang te brengen. Om aan het licht te brengen wat er onder jouw schrijfsmoesjes schuilt. Om te ontdekken wat nu voor jou werkt, zodat je weer een stap dichter bij je boek en bij jezelf komt.    

 

 

 

 

 

 

Ik gebruik mijn intuïtie om op jou in te tunen tijdens onze samenwerking. Zodat ik kan voelen wat nodig is in het proces en waar jij behoefte aan hebt. We gaan een langdurige samenwerking aan, op basis van vertrouwen. Daarom vind ik het heel belangrijk dat er een klik tussen ons is. Wil jij ontdekken of het goed voelt om met mij samen te werken? ​Vraag dan een gratis kennismakingsgesprek aan.
 

Joan Bieger:

'Ik vind Eveline echt TOP! Zij wist mij heel goed te bemoedigen, kon precies die woorden gebruiken die bij mij aansloten en ik voelde dat ze mijn boek echt de moeite waard vond. Kortom, wil je een boek schrijven, schakel Eveline in!'

Regina van de Berg:

'Eveline was mijn professionele én morele steun en toeverlaat. Ze gaf me de zet om te gáán en dat is onbetaalbaar. Zonder een schrijfcoach als Eveline zouden veel verhalen die wel gehoord moeten worden, op de plank blijven liggen. En dat zou eeuwig zonde zijn.'

In de media:

Vrouw.jpeg

Vrouw

Artikel over hoe ik mijn vriend heb leren kennen terwijl ik een andere relatie had

Manifestatie magazine.jpeg

Manifestatie Magazine

Artikel over hoe schrijven je manifestatiekracht versterkt

Hugo.jpeg

Hugo Magazine

Interview over hoe jouw verhaal  schrijven kan helpen in het rouwproces

bottom of page