top of page

Waarom je juist over jezelf moet schrijven

Jouw persoonlijke ontwikkeling heeft je verder gebracht. Hoe kun je dat delen met je lezers? Hoe verwerk je jouw persoonlijke ervaringen in je boek? In dit blog help ik je op weg!Je weet waar je boek over gaat. Je hebt de onderwerpen in kaart gebracht. En nu? Jouw vakgebied, daar weet je alles van. Maar zodra je begint te schrijven en je het zwart op wit zet, begin je te twijfelen. Weet je er echt wel alles van?


Dus googel je voor de zekerheid toch even die term, zodat je zeker weet dat je goed zit. Misschien pak je er zelfs het woordenboek bij. En je haalt je studieboeken uit de kast. Hé, dat is interessant, wat in dit handboek staat. Dat ga ik citeren!


Research is belangrijk en een goede onderbouwing ook, maar met als dat zoeken raak je steeds verder weg van je eigen verhaal. Je herleest je tekst en denkt: wat klinkt dit gortdroog! Dit is helemaal niet hoe ik wil schrijven. Je deletet je teksten en bent de wanhoop nabij.


Terwijl je het gerust wel weet. Maar je begint iets nieuws: het schrijven van een boek. Daar ben je onzeker over en dus zoek je grip. Buiten jezelf. Maar alleen jij kan jouw verhaal op jouw manier vertellen. Alleen jij kan de unieke mix van al je kennis en ervaringen uitdragen.