top of page

Schrijver ben je niet, dat word je

Deze maand geef ik extra aandacht aan boeken die in crisistijd verschijnen. Vandaag: Plusmama dat ben je niet, dat word je van Irma Huis in ’t Veld.

Vijf jaar geleden leerde Irma haar man en zijn twee dochters kennen. ‘Van de een op de andere dag maakten de kinderen deel uit van mijn leven. In mijn boek schrijf ik over mijn eigen leven en ik deel de ervaringen van verschillende plusmama’s.’



Waarom wilde je een boek schrijven?

Ik zocht naar mijn rol in het samengestelde gezin. Mijn omgeving reageerde vaak verbaasd als ik aangaf dat ik dat moeilijk vond. Ik wist toch waar ik aan begon? Uiteindelijk ben ik op zoek gegaan naar ervaringen van andere vrouwen in een soortgelijke situatie.

Ik kwam erachter dat ik niet de enige vrouw was die worstelde met deze nieuwe rol in haar leven. Op internet en in tijdschriften zijn veel verhalen te vinden over stiefmoeders. Vaak zijn deze verhalen niet heel positief. Persoonlijk denk ik dat dit niet helemaal terecht is; er zijn namelijk ook positieve verhalen te vertellen. Daarom ben ik zelf dit boek gaan schrijven.

Ik heb mijn eigen leven als uitgangspunt genomen en aangevuld met andere ervaringsverhalen én waardevolle tips en inzichten van kinder- en stiefgezincoach van Pure Happiness. De openhartigheid van de vrouwen die een kijkje in hun leven als plusmama geven, maken het lezen van ‘Plusmama ben je niet, dat word je’ een feest van herkenning voor alle plusmama’s. En voor alle plusmama’s in wording!



Wat hield je tegen om het boek te schrijven?

Ik ben op een dag gewoon begonnen mijn verhaal op te schrijven. Uiteindelijk heb ik er bijna drie jaar over gedaan. Schrijven, schrijven, schrijven en weer herschrijven. Toen ik het doel te komen tot een boek losliet, lukte het me om energie te halen uit het proces. En Eveline heeft me geholpen de juiste modus, structuur en aanspreekvorm te vinden.

Hoe heb je het schrijfproces ervaren?

De interviews met alle andere vrouwen en het uitwerken hiervan, evenals het lezen van alle onderzoeken hebben me geholpen in mijn eigen proces om mijn rol in het samengestelde gezin te vinden. Al was mijn boek er uiteindelijk niet gekomen, dan was ik alleen al super dankbaar voor dat inzicht en mijn eigen persoonlijke ontwikkeling daardoor. Nu mijn boek er echt ligt, ben ik daar natuurlijk megatrots op!



Wat heeft het schrijven van je boek je gebracht?

Naast het schrijven van mijn boek ben ik een platform gestart: www.plusmama.nl. Hier schrijf ik zelf verhalen over mijn eigen leven en interview ik andere plusmama’s, met het doel te laten zien dat er naast de minder leuke verhalen ook mooie en goede verhalen te vertellen zijn. Er zijn ook wenskaarten en posters te koop op de website, omdat ik vind dat mensen elkaar weleens vaker mogen laten weten hoe goed die ander het doet of hoe blij ze met die plusmama in hun leven zijn.

Welke gouden tip heb je voor ondernemers die een boek willen schrijven?

Volg je gevoel en begin vandaag nog. Schrijf vanuit je hart, geniet van het proces, dan volgt het resultaat vanzelf.

Kijk voor meer informatie over Irma en haar boek Plusmama ben je niet, dat word je op: www.plusmama.nl

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page