top of page

Je levensmissie delen in een boek

Wanneer je met hart en ziel aan je boek hebt gewerkt en je het dan eindelijk in handen mag houden, voelt dat een beetje als de geboorte van een kind. Een moment om te vieren! Vandaag vieren we de geboorte van Voorbij de THT van Monique Ravenstijn.De wereld mooier achterlaten dan we haar hebben aangetroffen: dat is waar Monique Ravenstijn elke dag haar bed voor uitkomt. In Voorbij de THT neemt Monique je mee in het ontstaan en de opbouw van haar stichting Jeelink. Ze vertelt haar persoonlijke verhaal, neemt je mee de werkvloer op van de supermarkt en laat zien hoe zij maatschappelijke vraagstukken een nieuw perspectief geeft.


Waarom wilde je graag een boek schrijven? Omdat ik wat ik ontdekt heb, wil delen met de wereld. Laten zien hoe het ook kan en mensen bewust laten worden van de mogelijkheden die elk leven in zich heeft. Een boek is een uitstekend middel om deze levensmissie de wereld in te krijgen.


Wat hield je tegen om je eigen boek te schrijven?

Ik vond het in eerste instantie spannend. Is het wel goed genoeg, wie zit er nu op mijn visie te wachten? Stel je toch eens voor dat het echt een succes wordt, dan kan ik mij niet meer verstoppen… Nou ja, gedachten als dit dus.

Wat was het moment dat je dacht: en nu ga ik het écht doen?

Het moment dat ik mij realiseerde dat ik mijzelf niet meer mocht verstoppen, niet voor mijzelf en niet meer voor de wereld. Dat als ik mijn droomleven wil leven dit een van de onderdelen is. Al eerder had ik een boek geschreven maar dan samen met iemand, zo ook met het tweede boek, wat nu het derde boek wordt, maar dat terzijde. Maar echt helemaal alleen, dat was voor mij een behoorlijke drempel. Maar ik heb het gedaan en ik ben echt supertrots op het eindresultaat.


Hoe heb je het schrijfproces ervaren?

Alsof mijn ziel zong. Het was voor mij een zegen om alles op te schrijven wat er al heel lang in mij zat. Zelf was ik veelvuldig verbaasd als ik stukken teruglas. Als ik dit over iemand anders zou lezen dan zou ik behoorlijk onder de indruk zijn, Dat deed veel voor mijn eigenwaarde en zelfbeeld. Ik denk dat het schrijven van Voorbij de THT mijn ‘uit de kast kom’-moment is. Staan voor wie ik ben, waar ik voor sta en waar ik voor leef.

Uiteindelijk zijn we als een goed geoliede machine aan de slag gegaan. Ik heb veel tijd vrijgemaakt om te schrijven en Eveline was zeer vlot met haar terugkoppeling en feedback. Door haar vragen en opmerkingen werd alles steeds helderder, duidelijker en scherper. Ook haar suggestie om het verhaal geheel om te gooien heeft gemaakt dat we staan waar we nu staan. Het is voor mij echt de kracht van samen, deze samenwerking. Eenieder vanuit zijn eigen talent, samen werkend aan een topresultaat.Wat heeft het schrijven van je boek je gebracht?

Mijn zelfbeeld is verschoven in zeer positieve zin, de structuur onder het gedachtegoed van Jeelink is nu helemaal uitgekristalliseerd tot op de laatste komma. Het uitgeven van het boek maakte dat er verkoopkanalen aangeboord moesten worden, wat ertoe heeft geleid dat ik een lezing heb ontwikkeld die interactief, non-confessioneel en speels is. Waarbij verandermanagement, duurzaamheid en persoonlijk leiderschap aan bod komen aan de hand van praktische en simpele voorbeelden. Tijdens de presentatie laat ik mij ondersteunen door een levensgroot boek, een dobbelsteen en een spel, superleuk, en echt Jeelink.

Welke gouden tip heb je voor andere ondernemers die een boek willen schrijven?

Dromen, durven, doen. Jouw kennis is waardevol om te delen en je zal zien dat je er veel voor terugkrijgt. En met de ondersteuning van Eveline en uitgever Susanna Florie van Leessst is het al een stuk minder spannend!

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page