top of page

Je levensmissie delen in een boek

Wanneer je met hart en ziel aan je boek hebt gewerkt en je het dan eindelijk in handen mag houden, voelt dat een beetje als de geboorte van een kind. Een moment om te vieren! Vandaag vieren we de geboorte van Voorbij de THT van Monique Ravenstijn.De wereld mooier achterlaten dan we haar hebben aangetroffen: dat is waar Monique Ravenstijn elke dag haar bed voor uitkomt. In Voorbij de THT neemt Monique je mee in het ontstaan en de opbouw van haar stichting Jeelink. Ze vertelt haar persoonlijke verhaal, neemt je mee de werkvloer op van de supermarkt en laat zien hoe zij maatschappelijke vraagstukken een nieuw perspectief geeft.


Waarom wilde je graag een boek schrijven? Omdat ik wat ik ontdekt heb, wil delen met de wereld. Laten zien hoe het ook kan en mensen bewust laten worden van de mogelijkheden die elk leven in zich heeft. Een boek is een uitstekend middel om deze levensmissie de wereld in te krijgen.


Wat hield je tegen om je eigen boek te schrijven?

Ik vond het in eerste instantie spannend. Is het wel goed genoeg, wie zit er nu op mijn visie te wachten? Stel je toch eens voor dat het echt een succes wordt, dan kan ik mij niet meer verstoppen… Nou ja, gedachten als dit dus.

Wat was het moment dat je dacht: en nu ga ik het écht doen?

Het moment dat ik mij realiseerde dat ik mijzelf niet meer mocht verstoppen, niet voor mijzelf en niet meer voor de wereld. Dat als ik mijn droomleven wil leven dit een van de onderdelen is. Al eerder had ik een boek geschreven maar dan samen met iemand, zo ook met het tweede boek, wat nu het derde boek wordt, maar dat terzijde. Maar echt helemaal alleen, dat was voor mij een behoorlijke drempel. Maar ik heb het gedaan en ik ben echt supertrots op het eindresultaat.