top of page

Hoe vind je het onderwerp voor je boek?

Waarover gaat mijn boek nou eigenlijk? Die vraag houdt veel beginnende schrijvers tegen om te starten met schrijven. Blijf jij ook hangen in gedachten en ideeën? En heb je ondertussen nog geen letter op papier gezet? Download 9 journaling vragen zodat je al schrijvend het antwoord vindt op de vraag: waarover gaat mijn boek?Dus je weet niet precies waar je boek over zal gaan. Natuurlijk kun je aan je klanten vragen wat zij graag van jou willen lezen. Maar wat als je je doelgroep nog niet goed in beeld hebt? Of als iedereen je een ander advies geeft? Zo kan je in cirkeltjes blijven denken.


Zoek het antwoord niet buiten jezelf. Het schrijven van een boek is iets anders dan een blog of social media-post, waarin je kort en krachtig op de behoefte van de lezer ingaat. Een boek vraagt om een langere aandachtspanne, zowel van de lezer als van jou.


Blijf dicht bij jezelf. Ontdek welke antwoorden er al in jou zitten. Door te journalen over jouw boek.


Misschien ken je journalen wel als manier om te reflecteren. Het helpt ook om je gedachten te ordenen en je bewust te maken van ideeën waar je eerst geen weet van had.


Al schrijvend vind je de weg naar binnen. Eerst schrijf je vooral vanuit je hoofd, maar naarmate je doorschrijft komt je onderbewustzijn aan het woord. Een helderder weten, waardoor de woorden en zinnen als vanzelf op papier vloeien.