Hoe kom je tot de kern?


Ben je ondernemer en wil je teksten schrijven voor je bedrijf, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Je wilt jezelf laten zien in je blogs en social media, maar hoe doe je dat? Kom tot de kern en maak impact op je lezer door te schrijven vanuit je hart.


Schrijfcoach Eveline Broekhuizen

Schrijven met een doel

Misschien ben je in eerste instantie begonnen met schrijven voor jezelf: je noteerde je gedachten in je dagboek of maakte een lijstje om overzicht te krijgen over al je ideeën. Maar als je die teksten wil gebruiken voor je onderneming, als blog, social media post of webtekst, dan schrijf je met een doel en wil je iemand met jouw tekst bereiken.

Je wilt jouw verhaal verspreiden, je zichtbaarheid vergroten en je klant raken. Je onderneemt met hart en ziel en wil een tekst schrijven die impact maakt. Het liefst wordt het een tekst die het leven van je klant verandert, een boost geeft aan je business en waarmee je waarde creëert voor de wereld.


Begin met schrijven

Maar zo’n doel kan ook belemmerend werken. Je ziet andere ondernemers de ene inspirerende blog na de andere flitsende quote posten en denkt: en ik dan? Wat heb ik nog te vertellen? Wat heb ik hieraan toe te voegen? Alles is toch al eens gezegd?

Begin bij de kern

Natuurlijk moet je rekening houden met wat de lezer wil en weet, maar begin eerst eens bij jezelf. Wat wil jij nu echt? Wat past bij jou? Waar draait het jou ten diepste om? Keer naar binnen en richt je aandacht bewust op jezelf, om te horen wat je hart te vertellen heeft. Focus je op je innerlijke kern, zodat je de kern van jouw boodschap kunt vinden.

Hoe je dat doet? Door rust te nemen en de stilte in jezelf te zoeken. Vaak racen we maar door, omdat we mee worden gesleurd met de tijdlijnen op social media. Sta eens stil en bedenk wat jij wilt. Het kan helpen om je aa