Struggel jij met schrijven over jezelf?


Worstel jij ook met die eeuwig saaie 'Over mij'-pagina op je website? Ik help je om een authentieke tekst te schrijven, recht vanuit je hart.

Vind jij het lastig om over jezelf te schrijven? Toch wil je op je website laten zien wie je bent en waar je voor staat. Want jij hebt een uniek verhaal te vertellen. Tijdens de workshop Schrijf vanuit je hart ontdek je je innerlijke stem en schrijf je een tekst die je direct kunt gebruiken voor je blog of op je site.

Maar ken je mij eigenlijk al? Ik vertel je 5 dingen die je over mij moet weten en 5 feitjes die je waarschijnlijk nog niet wist, en meer...


Jezelf blootgeven is misschien nog wel het lastigste van schrijven... Foto: Manon de Boer

5 dingen die je moet weten over mij:

 • Mijn kernwaarden zijn: deskundigheid, verbinding, authenticiteit, ontwikkeling.

 • Ik heb 5 jaar gewerkt bij een gerenommeerde uitgever en werk nu alweer 5 jaar als zelfstandig schrijfcoach/redacteur.

 • Ik woon samen met mijn vriend Marcel en kat Milou in Schagen.

 • Ik ben Neerlandica en heb de Master Redacteur/Editor cum laude afgerond.

 • Het is mijn missie om ondernemers die willen schrijven en schrijvers die willen ondernemen te helpen een authentiek boek te schrijven dat impact maakt.


Moodboard, gemaakt op basis van mijn kernwaarden

5 dingen die je (waarschijnlijk) nog niet wist over mij:

 • Ik sponsor een bowlingteam: The EliBro’s.

 • Ik ben vegetariër en omdat mijn vriend dol is op barbecueën (inclusief grote stukken vlees) heb ik me inmiddels gespecialiseerd in vegetarische hapjes en toetjes van de barbecue.

 • Ik speel harp vanaf mijn tiende, maar kan absoluut niet goed zingen!

 • Ik heb een voorliefde voor de Afrikaanse taal. In 2010 ben ik alleen naar Zuid-Afrika gegaan en heb ik vrijwilligerswerk gedaan bij Daktari Bush School & Wildlife Orphanage.

 • Ik ben gek op mooie notitieboekjes, bulletjournalen en handletteren!

En meer...

Zulke weetjes werken goed als eerste kennismaking en jouw unieke persoonlijkheid maakt zo’n tekst algauw origineel. Maar in mijn coaching en workshops ga ik graag nog iets dieper (mijn workshop heet niet voor niets Schrijf vanuit je hart). En als jij je verhalen aan mij toevertrouwt wil je waarschijnlijk wel iets meer over mij weten. Ik zal je iets meer vertellen over hoe ik de afgelopen jaren als ondernemer ben gegroeid.

Redactie

Als beginnende ondernemer pakte ik vrijwel alles aan wat op mijn pad kwam: van het schrijven van webteksten en interviewen, tot het nakijken van toetsen en redactiewerk. Toch kwam ik er al snel achter dat mijn hart ligt bij redactie: het beste uit jouw verhaal naar boven krijgen.

Ik zie snel de grote lijnen in een tekst; dat heb ik altijd al gehad. Ik doe veel op gevoel, kijk waar het klopt of niet, en hoe dit (nog) beter kan. Ik doe maar wat, dacht ik vroeger. Er zat niet altijd een literair wetenschappelijke theorie achter. Nu weet ik dat dat ook niet het belangrijkste is. Want mijn adviezen en verbeteringen worden altijd zeer gewaardeerd. ‘Jij hebt precies dat stuk er uitgepikt waar ik al over twijfelde,’ heb ik vaak van auteurs teruggekregen. Dat gevoel, dat is waar het om draait. Want dat is waar je de lezer mee raakt.


Foto: Manon de Boer

Schrijfcoaching

‘Had ik jouw tips maar van tevoren geweten,’ verzuchtten veel auteurs nadat ik hun verhaal had geredigeerd; dat had ze een hoop werk gescheeld. Daarom ben ik schrijvers en ondernemers ook gaan coachen tijdens het schrijfproces. Daar komt meer bij kijken dan alleen mijn kennis delen van het schrijfproces en ervaring uit het boekenvak. Ik motiveer, stimuleer en inspireer de schrijvers. En bij die aanmoedigingen begon ik steeds vaker te beseffen: practice what you preach.

Zelf schrijven

Een tijdlang heb ik zelf niet geschreven, omdat ik de lat te hoog had gelegd voor mezelf. Iedereen kent wel die stemmetjes van ‘je bent niet goed genoeg’ en als redacteur en Neerlandica heb je die helemaal!

Dankzij mindfulness en meditatie leerde ik zachter te zijn voor mezelf en voor die innerlijke criticus, zodat ik mijn perfectionisme los kon laten en naar mijn hart kon luisteren. Schrijven is een kwestie van oefenen, dus begon ik te trainen. Meters maken, zonder gelijk de Olympische medaille te willen winnen. Schrijven op mijn gevoel; het hoofd weet het niet altijd beter. Je raakt mensen pas als je schrijft vanuit je hart.


Foto: Anne Neijnens

Workshops

In mijn workshops maak ik ook gebruik van meditatie- en mindfulnessoefeningen, die je helpen je ideeën vanuit je hart op papier te krijgen. Die mix ik met inspirerende schrijfoefeningen, zodat je creativiteit volop de ruimte krijgt en je een authentieke, originele tekst schrijft waar je zelf verbaasd van zal staan.

Wil jij ook een authentieke tekst schrijven over jezelf die je direct kunt gebruiken op je site? Meld je aan voor mijn workshop Schrijf vanuit je hart.

Of lees meer over mijn schrijfcoaching en maak een afspraak om vrijblijvend kennis met me te maken.

#autobiografisch #herschrijven #creatief #overmij #schrijvenoverjezelf #schrijfvanuitjehart #authentiek #tekst #origineel #verhaal #redactie #schrijfcoaching #workshop #schrijfworkshop #mindfulness #boek

13 keer bekeken0 reacties
Tel: 06 - 106 54 704

E-mail: info@evelinebroekhuizen.com

 

KvK-nummer: 58482210

 • Grijs Facebook Icon
 • Gray Instagram Icon
 • Gray LinkedIn Icon

© 2020 by Eveline Broekhuizen, Wieringerwaard. 

All rights reserved.

Foto's Eveline: Kim de Vries Fotografie