top of page

'Elk verhaal wil worden gehoord'

De geboorte van een boek is een moment om te vieren! Vandaag vieren we de geboorte van de roman Alle vrouwen in mij van Regina van de Berg. In dit blog lees je hoe Regina het schrijfproces heeft ervaren.


Van jongs af aan wist Regina al dat ze ooit een boek zou schrijven. Ze maakte van schrijven haar werk als journalist, tekstschrijver en als zelfstandig communicatieprofessional. Ze is ook trainer en facilitator, o.a. op het gebied van storytelling. 'Schrijven is de rode draad in mijn leven én ik hou intens van verhalen. Verhalen hebben de kracht om te inspireren en aan te zetten tot verandering.'


Aan haar debuutroman heeft ze jarenlang gewerkt, tot haar zelfvertrouwen groeide om het uit te brengen onder haar label Red Thunderbird Publishing. En nu is het zover: Alle vrouwen in mij is verkrijgbaar!


Waar gaat je boek over?

Alle vrouwen in mij gaat over de bedachtzame en risicomijdende journaliste Michaela van der Geest, die worstelt met de dood van haar moeder. Zij weet niet beter dan dat zij overleden zou zijn toen Michaela vijftien jaar was. Als blijkt dat haar moeder nog leeft, stuit ze op een familiegeheim dat haar leven op zijn kop zet.


In Alle vrouwen in mij staan de keuzes centraal van een aantal generaties vrouwen. Zij dragen in hun kern de verhalen mee van alle vrouwen: van de wilde en de bedaarde, de bedrogene en de dromer, de betraande en de helende, de struikelende en de volmaakte vrouw.


'Alle vrouwen in mij' is een ode aan alle moeders en dochters.


Waarom wilde je graag een boek schrijven?

Schrijven is mijn manier om levenservaringen en opgedane inzichten te vertalen naar een verhaal dat inspireert en mensen uitnodigt om over zichzelf en anderen na te denken. In dit geval over liefdevolle en soms ingewikkelde moeder-dochterrelaties in een aantal generaties vrouwen. Hier draait het om in het reine te komen met de wendingen die het leven – soms onverwachts – neemt. En, niet onbelangrijk, de rol die het ongeziene hierbij kan spelen.