top of page

Een boek schrijven: dat kun je toch wel alleen?


Je boek is je kindje. Dat snap ik. Dat vertrouw je niet zomaar aan een ander toe. Dat is te kostbaar om uit handen te geven.


Schrijven kan altijd en overal. Dus beginnen met het schrijven van je boek, kun je wel alleen. Maar om van jouw verhaal, je blogs en je losse teksten een boek te maken dat de lezer raakt, heb je ook anderen nodig. En dat is eng. Het liefst houd je jouw creatie nog even voor jezelf.


Toch wil je uiteindelijk wel dat je kind de wijde wereld in gaat. Dat ie zichzelf weet te redden, stevig met beide benen op de grond. Ook zonder jou. Hetzelfde geldt voor je boek.
Wanneer je jouw verhaal publiceert, gaat het de wijde wereld in en gaat het een eigen leven leiden. Iedereen kan er iets van vinden. En dat is eng, heel eng.


Toch ga je die uitdaging aan; je schrijft immers niet alleen voor jezelf. Zou het dan niet slim zijn om je verhaal van tevoren zo veel mogelijk mee te geven, zodat het zich staande kan houden in de boze buitenwereld?


Geen professionele hulp inschakelen bij de totstandkoming van je boek is alsof je je kind zelf gaat onderwijzen, van de kleuterschool tot en met de universiteit. Je wil immers niet dat ie de denkwijzen van anderen overneemt. Dus zorg je er ook voor dat ie nooit bij andere mensen over de vloer komt, zodat ie er niet achter komt dat het niet overal gaat zoals het er thuis aan toegaat.


Is dat wat jij een kind toewenst? Is dat wat jij je boek toewenst?


Feedback waar je wat aan hebt

Sociaal contact is een verrijking voor een kind. Zoveel mensen, zoveel meningen. Juist door daarmee in aanraking te komen, leert het kind zijn eigen mening vormen.


Dit betekent niet dat je telkens de meningen van anderen moet volgen. Sta open voor nieuwe invloeden, kijk van welke je iets kunt leren en pik de tips en adviezen eruit waarmee jij je boek kunt verrijken.


Je stuurt je kind natuurlijk niet zomaar naar een school en laat ook niet jan en alleman oppassen. Dus bedenk van tevoren goed wie je om feedback vraagt en met welke schrijfcoach je gaat samenwerken.


En net als bij de keuze voor een school of oppas kun je allerlei onderzoek doen, maar is je gevoel uiteindelijk leidend. Voel je een klik?Om erachter te komen wat ik voor jouw boek kan betekenen en of wij samen een klik hebben, nodig ik je uit voor een gratis kennismakingsgesprek.

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page