top of page

5 ontdekkingen tijdens het maken van mijn kaartendeck

Een eigen kaartendeck is iets waar ik jaren van heb gedroomd. En nu is het er! Ik heb het zelf uitgegeven, met hulp van een redacteur, ontwerper en de drukker Digidecks. In dit blog deel ik wat ik van het schrijven en uitgeven van mijn kaartendeck De moed om te schrijven heb geleerd.


1. Ik heb ervaren wat er ontstaat als je het eindresultaat loslaat.

Ik moet je iets bekennen: ik was vastgelopen met het schrijven van mijn boek. Ik was zo gedreven om het af te maken, dat ik niet meer verder kwam. Toen ik de focus op het resultaat losliet, kwam de ruimte voor de creativiteit en begonnen de woorden voor mijn kaartendeck te stromen. Moeiteloos heb ik het afgeschreven.


Wil jij ook ontdekken wat er gebeurt als je je focust op jouw verhaal en het eindresultaat nog even loslaat? Check mijn nieuwe programma Own your Story en start met jouw verhaal!


De moed om te schrijven bestaat uit 52 kaarten en een inspiratieboek met

52 inzichten en schrijfoefeningen, samen in een luxe doos.

2. Het schrijfprogramma Scrivener werkt voor mij top! Het helpt me om het overzicht te bewaren en om mijn voortgang in te zien. Wil je weten hoe Scrivener werkt? Joyce Spijker heeft hier een handige tutorial over gedeeld. Je kunt het programma 30 dagen uitproberen en het kost ongeveer € 50,- (eenmalig).

3. Ik ga goed op feedback. Ik vind het heerlijk om in mijn eigen cocon te kruipen en te creëren, maar daarna slaat de twijfel toe. Door juist dan op social media te delen waar ik mee bezig ben, geef ik mijn vertrouwen een boost.


De gedachte wat andere mensen van jouw creatie zullen vinden, kan je ook tegenhouden. In mijn nieuwe programma Own your Story leer je hoe je met deze belemmerende gedachten en kritische feedback omgaat. Zodat je kleine stappen blijft zetten en jouw verhaal vol vertrouwen durft te delen.


Deze reactie van mijn redacteur Shirley de Koster heeft me doen inzien hoe krachtig het kaartendeck kan zijn: 'Het zijn niet alleen oefeningen, maar vooral ook heel veel wijsheden, inzichten en liefde. Liefde die je uitnodigt om je eigen stem te ontdekken, om je vertrouwen (terug) te vinden, om moed te houden, om te beginnen en vol te houden. Je woorden geven kracht en hoop en inspiratie. Ze sporen aan om te schrijven vanuit je hart, ziel, intuïtie, hoofd, lichaam, om te schrijven met alles wat je bent.'


4. Ik ben een beelddenker. Hoe ‘talig’ ik ook ben, het helpt me om voor me te zien hoe de cover eruit komt te zien, hoe dik de kaartjes worden en hoeveel tekst er op een bladzijde past. Lang leve Canva en Zicht Ontwerp!

5. Verkoop en promotie is een kwestie van doen. Ik weet dat veel schrijvers hier tegenop kijken. Ook ik voel die onzekerheid, maar vervolgens is het een kwestie van gewoon op die knop drukken om dat persbericht te versturen en die winkel binnenlopen om te vragen of ze jouw product willen verkopen. Want als jij niet van je laat horen, weet niemand van het bestaan van je boek. En blijf dit volhouden; niet alleen als het net is verschenen maar ook daarna. Jouw boek is die aandacht waard.


Ten slotte merk ik nu hoe fijn het is om een product in handen te hebben! Een product dat ik zelf heb gemaakt, waarmee ik kan laten zien waar ik voor sta en dat ik kan inzetten om schrijvers te inspireren en te motiveren.


Kun jij ook wel wat moed om te schrijven gebruiken? Je kunt het kaartendeck bij mij bestellen.


1.639 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page