top of page

Wat schrijvers van Human Design kunnen leren

Welke manier van schrijven werkt voor jou? Het antwoord op deze vraag kun je vinden in jouw Human Design, zodat je je niet meer gek laat maken door alle schrijftips die je op internet tegenkomt. En zodat jouw boek jouw unieke persoonlijkheid uitstraalt.


Waarom schrijft de een haar boek in zes maanden van a tot z, terwijl de ander telkens wisselt tussen hoofdstukken en ideeën en toch het overzicht behoudt? Waarom kan de ene schrijver zich prima concentreren op een druk terras, terwijl de andere liever afgezonderd in zijn eigen schrijfkamer zit?


Human Design maakt je bewust van welke manier van schrijven voor jou werkt. In de podcastaflevering met mijn businesscoach Stephanie Smolders vertelt zij uitgebreid over deze persoonlijke blauwdruk en wat dit zegt over je schrijfstijl en schrijfroutine. In dit blog gaan we in op vijf verschillende types en hoe zij zich het schrijven van een boek eigen kunnen maken.Wat is Human Design?

Human Design is een bewustwordingstool, gebaseerd op oudere wijsheden als de I Ching, Kabbalah, astrologie en de chakraleer. Op basis van je geboortejaar, geboortetijd en geboorteplaats ontvang je een chart; een soort gebruiksaanwijzing van jezelf, waaruit je je talenten en valkuilen kunt aflezen.Human Design is geen quick fix. Het is een tool die je helpt om je bewust te worden van wat werkt voor jou, als persoon, ondernemer en schrijver. Het nodigt je uit om jezelf beter te leren kennen en te experimenteren.


Jouw Human Design Chart kun je gratis opvragen op: mybodygraph.com en hieronder kun je bekijken hoe de verschillende onderdelen eruitzien, die Stephanie in de podcast uitlicht. In deze blog gaan we in op de vijf Human Design typen:

  1. Manifesting generators

  2. Generators

  3. Manifestors

  4. Projectors

  5. Reflectors


Wat zegt jouw Human Design type over jou als schrijver?


Meer dan 70% van de bevolking valt onder de generators en manifesting genarators. Deze types schrijven hun boek vanuit passie en fun. Als jij een (manifesting) generator bent, zorg er dan voor dat je boek schrijven een passieproject blijft en dat het geen moetje wordt. Als je merkt dat je die fun niet meer voelt, dan is het belangrijk om terug in dat gevoel te stappen door te bedenken waarom je dit boek schrijf en weer verbinding te maken met je missie.
Manifestors zijn hier om te initiëren en vernieuwing te brengen in de samenleving. Als jij een manifestor bent, dan zal je boek innoverend zijn. Durf het podium te pakken. Wees niet te braaf, blijf niet te algemeen. Je mag taboes doorbreken en de industrie door elkaar schudden. Kijk hoe je daar sterk in kan gaan staan, door te bedenken: hoe kan ik mijn tekst nog scherper, directer en innoverender maken?


Ben je projector en wil je een boek schrijven, let dan op waar je voor gezien wordt. Bijvoorbeeld als jou regelmatig gevraagd wordt: wat weet jij allemaal van...? In plaats van zelf te bedenken: hier moet ik een boek over schrijven want hier ben ik goed in. Vaak wordt een projector ook uitgenodigd door een uitgever of door iemand anders die een idee heeft om samen een boek te schrijven.Slechts 1% van de bevolking is een reflector. Dit Human Design type reflecteert wat er gebeurt in de samenleving, met andere mensen. Als jij dit type bent, verwacht dan niet van jezelf dat je binnen een paar maanden een boek schrijft. Geef jezelf de ruimte en de tijd om er dieper op in te gaan en om het even aan de kant te leggen. En durf om hulp te vragen.


Sowieso is het interessant voor alle types om begeleiding te zoeken bij het schrijven van een boek. Afhankelijk per type kan je kijken wat voor soort coaching handig is voor jou. Zo is de energie van (manifesting) generators vaak all over the place en kan een schrijfcoach je helpen om weer te focussen op waarom jij dit boek schrijft. Meer hierover vertelt Stephanie in de podcast.


Ook gaat ze in op het keelcentrum, dat staat voor creativiteit. Dit centrum is groen gekleurd in de afbeelding hieronder (de tekst gaat verder onder de afbeelding).


En Stephanie vertelt wat de pijltjes in jouw chart zeggen over jouw schrijfroutine, zodat het schrijven van een boek een stuk makkelijker wordt.


Bij mij (Eveline) staan alle pijltjes naar links, wat erop wijst dat ik als schrijfcoach goed ben in het overzicht behouden, structuur bieden, doelen stellen en een gedetailleerd plan opstellen. Terwijl ik als manifesting generator ook goed kan afwisselen en met de flow meegaan.


Human Design is dus veel meer dan alleen vijf verschillende types. Er valt nog zoveel te ontdekken, ook voor schrijvers! Beluister de podcastaflevering Human Design en schrijven hier.Ben je benieuwd hoe ik je kan begeleiden met het schrijven van je boek? Meld je aan voor een gratis kennismakingsgesprek.

131 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page