top of page

Wat schrijvers van Human Design kunnen leren

Welke manier van schrijven werkt voor jou? Het antwoord op deze vraag kun je vinden in jouw Human Design, zodat je je niet meer gek laat maken door alle schrijftips die je op internet tegenkomt. En zodat jouw boek jouw unieke persoonlijkheid uitstraalt.


Waarom schrijft de een haar boek in zes maanden van a tot z, terwijl de ander telkens wisselt tussen hoofdstukken en ideeën en toch het overzicht behoudt? Waarom kan de ene schrijver zich prima concentreren op een druk terras, terwijl de andere liever afgezonderd in zijn eigen schrijfkamer zit?


Human Design maakt je bewust van welke manier van schrijven voor jou werkt. In de podcastaflevering met mijn businesscoach Stephanie Smolders vertelt zij uitgebreid over deze persoonlijke blauwdruk en wat dit zegt over je schrijfstijl en schrijfroutine. In dit blog gaan we in op vijf verschillende types en hoe zij zich het schrijven van een boek eigen kunnen maken.Wat is Human Design?

Human Design is een bewustwordingstool, gebaseerd op oudere wijsheden als de I Ching, Kabbalah, astrologie en de chakraleer. Op basis van je geboortejaar, geboortetijd en geboorteplaats ontvang je een chart; een soort gebruiksaanwijzing van jezelf, waaruit je je talenten en valkuilen kunt aflezen.Human Design is geen quick fix. Het is een tool die je helpt om je bewust te worden van wat werkt voor jou, als persoon, ondernemer en schrijver. Het nodigt je uit om jezelf beter te leren kennen en te experimenteren.