top of page

Waarom een schrijfcoach?

Een boek schrijven is een lange weg, met allerlei pieken en dalen. Het kost tijd én doorzettingsvermogen. Hoe fijn is het dan, als iemand je begeleidt tijdens dit schrijfproces? Twijfel jij of schrijfcoaching jou verder kan helpen met het schrijven van je boek? Check dan de 7 redenen om een schrijfcoach in te schakelen.7 redenen om een schrijfcoach in te schakelen

Waarom zou je een schrijfcoach inschakelen? Die vraag laat ik liever beantwoorden door auteurs die met mij hebben samengewerkt en die je de meerwaarde van schrijfcoaching kunnen laten zien.

1. Je staat er niet alleen voor. Daan Jensen: ‘Vanaf de start van onze samenwerking voelde ik dat ik er niet meer alleen voor stond. Eveline hielp me met de tekst, de inhoud en het houden van overzicht. En ze deed meer. Ze is een motivator en wist altijd haarfijn de juiste toon te kiezen om me weer op het (soms verloren) spoor te zetten.’

2. Je partner, beste vriend en buurvrouw vinden het geweldig dat je een boek schrijft. Maar je zou wel willen weten of een professional jouw ideeën de moeite waard vindt. Joan Bieger: ‘Eveline wist mij heel goed te bemoedigen, kon precies die woorden gebruiken die bij mij aansloten en ik voelde dat ze mijn boek echt de moeite waard vond! Het fijnst vind ik dat ik er nu echt helemaal achter sta. Ik denk nu zelf ook: wow, dit is echt een mooi boek voor vrouwen die met emotie-eten worstelen.’

3. Een schrijfcoach kijkt met een frisse blik naar je manuscript. Zodat je te weten komt wat je goed doet en wat er beter kan, maar ook hoe je dit kunt aanpakken en welk effect dit zal hebben. Alie Jorna: ‘De analyse door Eveline heeft me het licht laten zien in mijn schrijven. Ik heb er zoveel van geleerd. Dat ik de eerste versie vooral voor mijzelf heb geschreven, voor mijn eigen heling. En dat ik nu mocht schrappen, dat ik mocht kijken naar voor de lezer belangrijk is in plaats van voor mij.’

4. Een schrijfcoach biedt structuur en overzicht.

Rina Duijnker: 'Ik heb Eveline benaderd toen ik helemaal vast kwam te zitten met mijn schrijven. Ik was al twee jaar bezig en zag door de bomen het bos niet meer. Eveline gaf me houvast, structuur en opbouw. Ook kreeg ik meer overzicht van wat ik al gedaan had - en dat was best al veel! Wat was het fijn om even iemand naast me te hebben. Die met je meekijkt, je net dat ene zetje geeft om met nieuwe energie verder te gaan!'