Wat betekent een boek voor jouw bedrijf?


Hoe zet je een (e-)boek in als marketingtool om je naamsbekendheid te vergroten en je status als expert te verhogen? Drie auteurs gingen je voor. Leer van hun ervaringen! Deze keer: Baudy Wiechers, auteur van Besluit met CONSENT.

Baudy Wiechers (1966) is grondlegger van de CONSENT-methode® en publiceerde hier twee boeken over. Het tweede boek, Besluit met CONSENT, is tot stand gekomen in samenwerking met Rachel Kruk. In dit rijk geïllustreerde boek wordt de methode uitgelegd, afgewisseld met ervaringsverhalen.


Rachel Kruk (l) en Baudy Wiechers tijdens de presentatie van Besluit met CONSENT.

Daarnaast heeft Baudy het Ger-Consentspel ontwikkeld, een ‘serious game’ om een eerste ervaring op te doen met het werken op basis van gelijkwaardigheid en het nemen van besluiten met consent. Ze geeft trainingen en leidt mensen op tot CONSENT-methode® Master, die vervolgens zelf trainingen kunnen geven. ​

Waarom wilde je een boek publiceren?

Er was vraag uit de markt om onze kennis en ervaring te delen en een boek is daar een mooie eerste stap in. Verder wilde ik graag aan een breed publiek kenbaar maken hoe zij gebruik kunnen maken van deze manier van samenwerken en besluiten nemen. ​Ook verhoogt een boek je expertstatus. Je wordt sneller gezien als professional, het is serieus waar je mee bezig bent, je hebt iets te delen, te vertellen en wilt daarin graag anderen meenemen.

​Bovendien leg je vast wat je doet en bereikt hebt. Waardevolle informatie die je niet voor jezelf wilt houden, maar graag wilt delen met anderen, zodat zij er ook van kunnen profiteren. In mijn geval wil ik graag actief bijdragen aan het realiseren van een mooiere wereld en daarbij helpt ons boek.​


Wat heb je met de publicatie van dit boek bereikt?

​Door een boek te schrijven, word je gedwongen heel goed na te denken. Wat wil je delen en hoe wil je dat delen? Bij ons was het zo dat we kritisch keken naar alles wat we opschreven en dat resulteerde in een enorme verdieping van de methodiek. Door het schrijven van het boek kunnen we nog beter overbrengen waar het echt over gaat.

Ik maakte dit boek samen met een collega, Rachel Kruk. Ik schreef, zij tekende. De diepgang die dat teweeggebracht heeft, was een onverwacht cadeautje met als resultaat dat we een beter boek hebben geschreven en dus de markt beter kunnen bedienen.

Wat betekent jouw boek nu voor jouw bedrijf?

​Ik bereik een groter publiek. Doordat het boek op allerlei verrassende plekken aandacht krijgt, kom ik in aanraking met veel nieuwe mensen, die ik dan weer verder kan opleiden. Het is een laagdrempelige eerste stap om de CONSENT-methode® onder de aandacht te brengen. Ik word serieuzer genomen, zeker als je boek ook via Managementboek, Bol.com en de bibliotheek verkrijgbaar is. ​


Rachel (l) maakte de illustraties en deed de vormgeving, Baudy schreef de teksten.

Welke gouden tip heb je voor ondernemers die een boek willen schrijven?

​Schrijf vanuit een kader en met een plan. Dit geeft je houvast en zo kun je het boek echt realiseren. Stel jezelf heldere doelen en houd je daaraan. Laat anderen naar je werk kijken en feedback geven. En zeker doen: werk samen met een ervaren redacteur, nadat je het boek geschreven hebt. Daardoor wordt je boek zoveel beter!

​Raak niet ontmoedigd als je het gevoel krijgt dat het nooit gaat lukken. Gewoon weer gaan zitten en doorgaan. Houd duidelijk voor ogen waarom jouw boek gepubliceerd moet worden. Jij hebt iets te vertellen en dat mag je je lezers niet onthouden. ​

Ben je benieuwd wat een boek kan betekenen voor jouw business? Wil je meer weten over het schrijf- en uitgeefproces en beginnen aan jouw eigen boek? Ik help je graag met brainstormen, structuur aanbrengen en duidelijkheid scheppen. Kijk op mijn website welk schrijfcoachtraject bij jou past of neem contact met me op.

Wil je meer weten over de CONSENT-methode®? Kijk op: https://consentmethode.nl/

#boek #business #bedrijf #schrijven #uitgeven #consent #auteur #BaudyWiechers #RachelKruk

1 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
Tel: 06 - 106 54 704

E-mail: info@evelinebroekhuizen.com

 

KvK-nummer: 58482210

  • Grijs Facebook Icon
  • Gray Instagram Icon
  • Gray LinkedIn Icon

© 2020 by Eveline Broekhuizen, Wieringerwaard. 

All rights reserved.

Foto's Eveline: Kim de Vries Fotografie