Wat betekent een boek voor jouw bedrijf?


Hoe zet je een (e-)boek in als marketingtool om je naamsbekendheid te vergroten en je status als expert te verhogen? Drie auteurs gingen je voor. Leer van hun ervaringen! Deze keer: Baudy Wiechers, auteur van Besluit met CONSENT.

Baudy Wiechers (1966) is grondlegger van de CONSENT-methode® en publiceerde hier twee boeken over. Het tweede boek, Besluit met CONSENT, is tot stand gekomen in samenwerking met Rachel Kruk. In dit rijk geïllustreerde boek wordt de methode uitgelegd, afgewisseld met ervaringsverhalen.


Rachel Kruk (l) en Baudy Wiechers tijdens de presentatie van Besluit met CONSENT.

Daarnaast heeft Baudy het Ger-Consentspel ontwikkeld, een ‘serious game’ om een eerste ervaring op te doen met het werken op basis van gelijkwaardigheid en het nemen van besluiten met consent. Ze geeft trainingen en leidt mensen op tot CONSENT-methode® Master, die vervolgens zelf trainingen kunnen geven. ​

Waarom wilde je een boek publiceren?

Er was vraag uit de markt om onze kennis en ervaring te delen en een boek is daar een mooie eerste stap in. Verder wilde ik graag aan een breed publiek kenbaar maken hoe zij gebruik kunnen maken van deze manier van samenwerken en besluiten nemen. ​Ook verhoogt een boek je expertstatus. Je wordt sneller gezien als professional, het is serieus waar je mee bezig bent, je hebt iets te delen, te vertellen en wilt daarin graag anderen meenemen.

​Bovendien leg je vast wat je doet en bereikt hebt. Waardevolle informatie die je niet voor jezelf wilt houden, maar graag wilt delen met anderen, zodat zij er ook van kunnen profiteren. In mijn geval wil ik graag actief bijdragen aan het realiseren van een mooiere wereld en daarbij helpt ons boek.​


Wat heb je met de publicatie van dit boek bereikt?