top of page

Wat betekent een boek voor jouw business?


Judith van Gent schreef het boek Eigenwaardig opvoeden: 'Dankzij het schrijfproces is mijn eigen visie en boodschap veel helderder, concreter en beter gefundeerd zijn geworden. Dit stelt mij nu in staat om ouders en opvoeders nóg beter te helpen en te ondersteunen als ze met vragen of problemen zitten. Mijn bedrijf is hiermee echt naar een next level gegaan!’

Judith van Gent is een ‘juf met een missie’. Van origine komt zij uit het onderwijs en ze voelt een diepe drive om ouders en professionele opvoeders te inspireren tot bewust en betekenisvol opvoeden.

‘Vanuit de diepe wens dat elk kind zijn stralende zelf mag zijn, reik ik ouders en opvoeders graag tips en tools aan, die helpen om kinderen een bedding, een Basis te bieden van waaruit zij – vol vertrouwen én op eigen wijze – kunnen opgroeien.’


Waarom wilde je een boek publiceren?

Judith: ‘Ik liep al heel lang met het idee voor dit boek in mijn hoofd. Het model van de boom is ontstaan toen ik een training gaf aan een groep ouders van peuters. Vanaf dat moment is het idee van de boom gaan groeien, ben ik verdere input voor het boek gaan verzamelen en ben ik mijn idee gaan uitwerken.

Ik wilde heel graag met het idee van de boom naar buiten treden, omdat het zo heerlijk helder én helpend is. Immers, iedereen kan zich een boom voorstellen! En daarmee wordt mijn verhaal, mijn boodschap voor ouders en opvoeders, toegankelijk én krachtig.’

Wat heb je met de publicatie van je boek bereikt?

‘Sinds het uitkomen van mijn boek kom ik op nieuwe plaatsen, ontmoet ik nieuwe mensen en gaan er zoveel nieuwe deuren open! Dit alles vervult mij – iedere keer opnieuw – met een enorm gevoel van blijdschap en dankbaarheid.


Het feit dat je een boek op je naam hebt staan is echt een pluspunt. Het klinkt cliché, maar het is echt waar: het verhoogt je expertstatus! Zo had ik binnen no-time de eerste aanvragen binnen voor het certificeren van professionals die met kinderen werken. Echt zo gaaf!’

Welke gouden tip heb je voor ondernemers die een boek willen schrijven?

'DOEN! Echt, het brengt zó veel moois met zich mee. Wat ik andere ondernemers ook mee zou willen geven is: doe het op je eigen manier. Laat je niet verleiden door wat anderen doen of roepen… Het is jouw ding, dus doe het op jouw manier, passend bij wie jij bent.


Kies dus ook mensen voor schrijfcoaching, redactie en vormgeving die bij jou passen, die in lijn werken met wat jij graag naar buiten wilt brengen. Dan klopt het totaalplaatje en kom je er het verst mee. Ik ben nog iedere dag blij met de mensen die mij in dit proces hebben geholpen. En last but not least: GENIET van het proces!'

Ben je benieuwd wat het schrijven van een boek kan betekenen voor jou en hoe ik je daarbij kan begeleiden? Meld je aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.


2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page