Wat betekent een boek voor jouw business?


Hoe zet je een (e-)boek in als marketingtool om je naamsbekendheid te vergroten en je status als expert te verhogen? Judith van Gent, auteur van Eigenwaardig opvoeden, deelt haar ervaringen in deze blog.


Judith van Gent is een ‘juf met een missie’. Van origine komt zij uit het onderwijs en ze voelt een diepe drive om ouders en professionele opvoeders te inspireren tot bewust en betekenisvol opvoeden.

‘Vanuit de diepe wens dat elk kind zijn stralende zelf mag zijn, reik ik ouders en opvoeders graag tips en tools aan, die helpen om kinderen een bedding, een Basis te bieden van waaruit zij – vol vertrouwen én op eigen wijze – kunnen opgroeien.’

Dit doet Judith met haar bedrijf Salta Coaching via lezingen, workshops en trainingen. Zij werkt met het ‘B-tree groeimodel’ waarin de Boom wordt gebruikt als metafoor voor het groeiproces dat elk kind (en ook iedere opvoeder) doormaakt.


Dit model staat centraal in haar boek Eigenwaardig opvoeden met het B-tree model, dat bedoeld is voor ouders en professionele opvoeders van met name jonge kinderen. Het B-tree model geeft inzicht in het groeiproces van een kind en benadrukt het belang van een goede basis. Als de basis goed is, kan een kind vol vertrouwen zijn/haar eigen stappen zetten!

Waarom wilde je een boek publiceren?

Judith: ‘Ik liep al heel lang met het idee voor dit boek in mijn hoofd. Het beeld van de Boom is ontstaan toen ik een training gaf aan een groep ouders van peuters. Vanaf dat moment is het idee van de Boom gaan groeien, ben ik verdere input voor het boek gaan verzamelen en ben ik mijn idee gaan uitwerken.

Ik wilde heel graag met het idee van de boom naar buiten treden, omdat het zo heerlijk helder én helpend is. Immers, iedereen kan zich een boom voorstellen! En daarmee wordt mijn verhaal, mijn boodschap voor ouders en opvoeders, toegankelijk én krachtig.’

Wat heb je met de publicatie van je boek bereikt?

‘Sinds het uitkomen van mijn boek kom ik op nieuwe plaatsen, ontmoet ik nieuwe mensen en gaan er zoveel nieuwe deuren open! Dit alles vervult mij – iedere keer opnieuw – met een enorm gevoel van blijdschap en dankbaarheid.


Het feit dat je een boek op je naam hebt staan is echt een pluspunt. Het klinkt cliché, maar het is echt waar: het verhoogt je expertstatus! Zo had ik binnen no-time de eerste aanvragen binnen, voor het certificeren van een stel professionals die met kinderen werken. Echt zo gaaf!’

Wat betekent jouw boek nu voor jouw bedrijf?

‘Wat ik zelf heel mooi vind, is dat door het hele schrijfproces mijn eigen visie en boodschap veel helderder, concreter en beter gefundeerd zijn geworden. Dit stelt mij nu in staat om ouders en opvoeders nóg beter te helpen en te ondersteunen als ze met vragen of problemen zitten. Mijn bedrijf is hiermee echt naar een next level gegaan!’

Welke gouden tip heb je voor ondernemers die een boek willen schrijven?

'DOEN! Echt, het brengt zó veel moois met zich mee. Wat ik andere ondernemers ook mee zou willen geven is: doe het op je eigen manier. Laat je niet verleiden door wat anderen doen of roepen… Het is jouw ding, dus doe het op jouw manier, passend bij wie jij bent.


Kies dus ook mensen (voor redactie, opmaak/vormgeving, etc.) die bij jou passen, die in lijn werken met wat jij graag naar buiten wilt brengen. Dan klopt het totaalplaatje en kom je er het verst mee. Ik ben nog iedere dag blij met de mensen die mij in dit proces hebben geholpen.

En last but not least: GENIET van het proces!'

Ben je benieuwd wat een boek kan betekenen voor jouw business? Wil je meer weten over het schrijf- en uitgeefproces en beginnen aan jouw eigen boek? Ik help je graag met brainstormen, structuur aanbrengen en duidelijkheid scheppen. Kijk op mijn website welk schrijfcoachtraject bij jou past of neem contact met me op.

Wil je meer weten over Judith en haar missie? Kijk dan op saltacoaching.nl

#boek #business #training #expert #schrijven #bedrijf #uitgeven #ondernemer #ebook #judith #coach

0 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
Tel: 06 - 106 54 704

E-mail: info@evelinebroekhuizen.com

 

KvK-nummer: 58482210

  • Grijs Facebook Icon
  • Gray Instagram Icon
  • Gray LinkedIn Icon

© 2020 by Eveline Broekhuizen, Wieringerwaard. 

All rights reserved.

Foto's Eveline: Kim de Vries Fotografie