top of page

5 smoesjes om wél te schrijven

Schrijfsmoesjes, wie kent ze niet? Geef maar toe, ook jij verzint redenen om het schrijven nog éven uit te stellen. Wil je deze smoesjes overwinnen, download dan mijn gratis e-book. In dit blog keren we het om en geef ik je de 5 beste redenen om wél te starten met schrijven.


1. Geef eindelijk dat stemmetje zijn zin

De meeste mensen die ik spreek spelen met de gedachte een boek te schrijven. Om diverse redenen lukt dat niet, maar dat stemmetje in hun hoofd blijft zeggen: ‘Ga dat boek schrijven.’ Dit stemmetje keert telkens terug en kan behoorlijk aanwezig zijn. Als je start met schrijven geef je dat stemmetje eindelijk zijn zin en blijft het niet knagen in je hoofd. En door je verlangen te volgen, komt er een stoot aan energie vrij!


Schrijfcoach Eveline Broekhuizen bladert in een boek

2. Schrijven maakt gelukkig

Het is wetenschappelijk bewezen én ik spreek uit eigen ervaring: schrijven maakt gelukkig. Ik noem het ook wel vitamine ‘S’. Natalie Goldberg, een Amerikaanse auteur en spreker, zegt het volgende over schrijven: ‘Het is zo intens, dat de spraak van de geest loskomt.’


Als je begint met schrijven, zul je dat ook herkennen. Soms gaan je gedachten zo ontzettend snel dat je pen of toetsenbord het amper kan bijbenen. Doordat ‘de geest loskomt’ ervaar je geluksmomenten. Ik ben benieuwd wat jij ervaart als je start met schrijven.


3. Creëer jouw eigen legacy

‘Wie schrijft, die blijft’. Het is een cliché, maar daarom niet minder waar. Wij ‘kennen’ Anne Frank, omdat zij schreef. Dankzij haar dagboek zijn er tal van boeken uitgebracht over haar leven. Hoe gaaf is het om jouw nageslacht een boek na te laten? Jouw gedachtegoed wat jaren zal worden bewaard en wellicht zelfs wildvreemden zal inspireren! Daarvoor hoef je echt geen superspannende avonturen te hebben meegemaakt. Verhalen uit het leven gegrepen zijn al mooi van zichzelf. Wat is jouw verhaal? Schrijf het op!