top of page

Hoe blijf je schrijven?


Heb jij je voorgenomen om in 2017 meer te gaan schrijven? Om dit vol te houden geef ik je 5 tips en een schrijfoefening!


Keep calm and write on

1. Bepaal korte, haalbare doelen. Voor sommigen werkt het goed om elke week of maand een bepaald aantal woorden te bereiken; voor een ander is een deadline een goede stok achter de deur. Deel de deadline op in korte stukjes. Dus niet: aan het eind van dit jaar moet de eerste versie van mijn boek af. Maar: hoofdstuk 1 en 2 moeten in eind februari af zijn, hoofdstuk 3 en 4 uiterlijk 31 maart, enzovoort. Telkens als je weer een deadline hebt behaald, kun je dit vieren en zo blijf je gemotiveerd.

2. Maak tijd om te schrijven. Plan het in je agenda in. Blok hele dagen of dagdelen, want anders komt het er gewoonweg niet van. Zorg dat je op een rustige plek kunt schrijven, waar je niet wordt gestoord. Zet je mobiele telefoon op stil of vliegtuigstand als je anders afgeleid wordt door appjes en de drang om je social media te checken.


Plan schrijftijd in