top of page

Publiceer mijn boek!


Als je je boek zelf wil uitgeven, ben je eigenlijk een ondernemer. Je investeert in je boek en probeert het te verkopen. Daarbij komen allerlei keuzes op je af op het gebied van redactie, vormgeving, distributie en productie. Diverse websites en uitgeefplatforms bieden je hierbij ondersteuning. Een daarvan is Pumbo, dat staat voor PUbliceer Mijn BOek!


Pumbo geeft auteurs persoonlijke begeleiding bij het uitgeven van hun boek. Van veel klanten hoor ik positieve geluiden over hen en als redacteur werk ik met veel plezier met hen samen. Daarom heb ik Pumbo een bezoekje gebracht, om oprichter Yordy Spoor een aantal vragen te stellen.

Hoe is Pumbo ontstaan?

Een kennis van mij beheerde de website thailandvoorbeginners.nl, waarop ontzettend veel informatie te vinden was voor mensen die op reis gingen naar Thailand. Maar ze verdiende er niets mee. Samen met Wouter, die programmeur is, besloot ik haar te helpen met mijn ervaring in internetmarketing. We brachten de site terug van tweehonderd naar vijf pagina’s, bezoekers konden zich aanmelden om per e-mail tips te ontvangen en ze konden een e-book kopen waar meer informatie in stond.

Dit e-book werd een groot succes. Veel lezers wilden het ook als papieren boek ontvangen. Dus gingen Wouter en ik op zoek naar een drukker die de boeken voor ons per stuk (per bestelling) wilde printen. Nadat we het hele uitgeefproces hadden onderzocht, keuzes hadden gemaakt, ervaring hadden opgedaan en alles mogelijk hadden gemaakt op de website, wilden we dit graag delen en voor iedereen beschikbaar maken. Dit was het begin van Pumbo.