top of page

Toen ik op het punt stond om mijn eerste vruchtbaarheidsbehandeling te ondergaan, wist ik: ik wil mijn verhaal opschrijven. In eerste instantie voor mezelf, om woorden te geven aan de gevoelens die werden losgewoeld door het fertiliteitstraject.

 

Dus begon ik te schrijven, over het moment waarop mijn kinderwens ontstond, terwijl mijn toenmalige partner geen kinderen wilde. Over hoe ik mijn huidige vriend leerde kennen en we ons afvroegen: wanneer ‘begin’ je aan kinderen? En wat doe je als het resultaat maand na maand, jaar na jaar uitblijft?

 

Toen ik merkte hoeveel impact het delen van mijn verhaal had op vrouwen én mannen, wist ik: mijn verhaal mag een boek worden. Een boek over de impact van een fertiliteitstraject, de druk van verwachtingen, het vertrouwen in jezelf kwijtraken en ondanks talloze teleurstellingen toch hopen dat het ooit gaat lukken.

EvelineBroekhuizen-Schrijfcoach-BoekZonderVerwachting-17.jpg
Zonder verwachting.png

‘Wil je kinderen?’

Mijn antwoord op die vraag is tot mijn 26ste steevast ‘nee’. Tot het leven een ruk aan het stuur geeft. Letterlijk. Na een auto-ongeluk wordt mijn verlangen naar een kind geboren.

Vier jaar later besluiten mijn vriend Marcel en ik ‘aan kinderen te beginnen’, maar dat blijkt niet vanzelf te gaan. Maanden van hoop en teleurstellingen stapelen zich op en groeien uit tot jaren. De vraag ‘wil je kinderen’ wordt steeds pijnlijker.

De meeste waargebeurde verhalen over een kinderwens worden na afloop geschreven: als de auteur zwanger is geworden of als ze definitief kinderloos is. Ik vertel mijn verhaal terwijl ik nog onderweg ben, voordat alle vragen zijn beantwoord.

Puur, kwetsbaar en persoonlijk.
 

In dit boek neemt Eveline je mee in haar kinderwensverhaal. Zonder verwachting, zonder oordeel of wijze lessen. Een eerlijk en intiem kijkje in haar onzekere en hoopvolle weg naar een zwangerschap. Je leeft als lezer met haar mee en wordt tegelijkertijd uitgenodigd om na te denken over jouw eigen verhaal.

- Robbin Boots, kinderwenscoach

Gevoelig en openhartig. Eveline is een scherpe observator en weet de allermoeilijkste gevoelens glashelder op te schrijven.

- Eva Kelder

Dit geweldige boek raakt me op zoveel vlakken. Wat een eerlijk en open verhaal. Zonder drama, met gevoel. Je weet hoe het afloopt en toch weet Eveline je vanaf de eerste bladzijde in het verhaal te trekken.

- Hiske Kuilman

Fragment

Lees alvast de eerste bladzijden van mijn manuscript.

Eveline Broekhuizen schrijf je mee_edited_edited_edited.jpg

IN DE MEDIA

In het Noordhollands Dagblad: 'Er wordt gejuicht als iemand zwanger is en dan mag de hele wereld het weten, maar als het niet lukt zwijgen we allemaal.'

Tekst: Maite Perez 

Foto: Marc Moussault

NHD.jpg

Nog meer podcasts

That fertile feeling

A writer's take on (in)fertility 

Als zwanger worden niet zo natuurlijk is

Ondanks haar uitgesproken kinderwens neemt Eveline tijd voor haar eigen proces. 

Image by Matt Botsford

RECENSIE

Boekenblogger Veronique: ‘Zonder verwachting is een bijzonder boek. Het is ontzettend kwetsbaar en eerlijk. Eveline Broekhuizen durft haar diepste gevoelens over zo’n intiem onderwerp op papier te zetten en dit met lezers te delen. Het is puur!'

Blog-afbeelding-5.png

Nog meer podcasts

Lotte Gerland Podcast

Schrijven over zware onderwerpen: Eveline Broekhuizen over ongewenste kinderloosheid

Sacred Sex Academy

In gesprek met Eveline Broekhuizen over de invloed van haar kinderwens op haar seksualiteit  

Image by Matt Botsford

PODCAST

In mijn podcast neem ik je mee vanaf het begin van het schrijfproces van mijn boek tot en met het vinden van een uitgever. 
 

Podcast Instagram Post (2).png

RECENSIE

FREYA LEEST:

'Het is mooi en intiem om met Eveline mee te lopen in haar traject. De rillingen liepen soms over mijn rug van herkenning. Een sterk boek en een aanrader om te lezen.'

RECENSIE FREYA.jpg

IN DE MEDIA

Op Vrouw.nl: Eveline heeft geen kinderwens, tot ze betrokken raakt bij een auto-ongeluk.

Vrouw.png

IN DE MEDIA

Verslag van de boekpresentatie op Noordkop Centraal door Kitty Mertz. 

Noordkop centraal.png
Opmerkingen

Share Your ThoughtsBe the first to write a comment.
Opmerkingen
bottom of page