top of page

ONLINE TRAINING

Licht schrijven over zware onderwerpen

Ervaar de helende kracht van jouw verhaal

Eveline Broekhuizen schrijf je mee_edite

Je hebt een verhaal te vertellen, dat voel je telkens weer. Je wil je emoties aan het papier toevertrouwen, vastleggen hoe het was en meegeven wat je hebt geleerd. 


Maar elke keer als je begint met schrijven, kom je erachter dat het niet zo makkelijk is als het lijkt. Waar moet je beginnen? Het is zo persoonlijk en zo kwetsbaar. En het voelt zwaar om weer in die emoties van toen te duiken.

 

Voordat je het weet zink je weg in een moeras van herinneringen. En zodra de dagelijkse drukte toeneemt, haak je af.

Anker 1

Toch komt het verlangen om jouw verhaal uit je hoofd te halen en op papier te zetten telkens weer terug. Je voelt aan alles dat je hier iets mee moet doen. Niet alleen voor jezelf, om te verwerken en te helen, maar ook om anderen te inspireren. 

Want wat je hebt meegemaakt is niet alleen maar zwaar. Je hebt lessen geleerd en inzichten opgedaan die je niet had willen missen. Je bent je bewuster geworden van wat echt belangrijk is. En je bent dankbaar voor je innerlijke groei. 

Wat als ik je vertel dat je jouw verhaal kan schrijven vanuit lichtheid en inspiratie? Zonder dat het zielig of zwaar wordt. 

Wat als ik je vertel dat je de juiste betekenis kunt geven aan die wirwar van gevoelens en gedachten? En dat je alles wat er gebeurd is de plek kan geven die het verdient?

Eveline Broekhuizen schrijfcoach.jpg

Met de online training

Licht schrijven over zware onderwerpen:

 • zet je jouw verhaal uit je hoofd en op papier 

 • leer je hoe je begint met schrijven vanuit een positieve energie

 • wordt het schrijven lichter en ontdek je je eigen tone of voice 

 • leer je jouw boodschap krachtig overbrengen, zonder opsomming van  ‘en toen, en toen, en toen’ 

 • krijg je de focus en houvast om jouw verhaal doelgericht uit te werken, zonder je overweldigd te voelen door alles wat je te vertellen hebt

 • creëer je herkenning en erkenning voor jouw ervaringen, waardoor je verhaal diepe impact maakt

 • omarm je jouw verhaal; je geeft het geen 'plekje' maar de ruimte die het verdient

‘Owning our stories and loving ourselves through that process is the bravest thing we can do' – Brené Brown

Zet je verhaal uit je hoofd en op papier
in 5 praktische stappen

1

Neem de tijd om op verhaal te komen met een meditatie

2

Zet je intentie en breng je levenslessen in kaart

3

Begin klein en schrijf alsof de tijd stilstaat

4

Zoom uit en zet je zintuigen in

5

Geef je verhaal betekenis en ontdek de rode draad

De online training bestaat uit:

 • 5 video's van 50 minuten die je altijd terug kunt kijken, zodat je de 5 stappen in je eigen tempo kunt volgen, waar en wanneer jij wil

 • 1 audio file zodat je de meditatie altijd terug kunt luisteren

 • 1 werkboek met praktische opdrachten 

 • concrete, aansprekende  voorbeelden

 

Investering: € 47,-

BONUSOnline schrijfsessie

In deze gezamenlijke live schrijfsessie van 1,5 uur wakker ik je schrijfvuurtje gegarandeerd aan en voel je de verbinding van samen schrijven

Garantie:

Deze training helpt je over de drempel heen als je niet weet waar je moet beginnen en als het schrijven te zwaar of kwetsbaar voelt. Merk je dat er nog meer is dat je tegenhoudt om jouw verhaal te schrijven? Vraag dan een gratis kennismakingsgesprek aan, zodat ik je verder kan helpen. 

De training is ideaal voor:

 • mensen die iets heftigs meegemaakt hebben en willen delen wat ze hiervan hebben geleerd

 • ondernemers die hun persoonlijke ervaringen willen verwerken in hun boek

 • schrijvers die taboes willen doorbreken 

 • mensen die willen schrijven over gevoelige en kwetsbare onderwerpen 

 • ervaringsdeskundigen die hun verhaal professioneel willen inzetten

 • Mensen die een boek willen schrijven over persoonlijke ontwikkeling

De training is niet geschikt voor:

 • schrijvers van fictie (verzonnen verhalen) en kinderboeken

 • mensen die verslag willen doen van heftige gebeurtenissen waar ze nu doorheen gaan

 • ondernemers die alleen hun vakkennis delen en zich niet kwetsbaar willen opstellen

 • mensen die niet de tijd willen nemen voor hun verhaal. Deze training bestaat uit 5 korte stappen. Het is aan jou om ermee aan de slag te gaan en je verhaal de ruimte te geven die het verdient. 

Waarom ik deze training voor jou heb gemaakt: 

Zelf schrijf ik over mijn onvervulde kinderwens. En ik begeleid auteurs die schrijven over onder andere babyverlies, burn-out, scheiding, misbruik, nieuwe relatievormen, adoptie, ouderverstoting, miskramen, seksverslaving, stiefouderschap.

 

Ik merk dat het schrijven over deze thema's heftige emoties kan oproepen. Dit vraagt om een andere aanpak, die het schrijven over zware onderwerpen lichter maakt. Want ook deze verhalen verdienen het om gelezen te worden.

Twijfel je? Neem contact met me op dan onderzoeken we samen wat de beste stap is voor jou en jouw verhaal.

Eveline Broekhuizen schrijfcoaching.jpg

Anderen over de training:

'Eveline heeft een prachtige schrijftraining gegeven aan alle ouders die mij een traject volgen. Deze ouders zijn allemaal een kindje verloren.

Met praktische tips helpt Eveline je op weg om niet alleen te beginnen met schrijven, maar ook met de struggles die je in een schrijfproces vaak tegenkomt. Ze helpt je om je verhaal zo op te schrijven, dat het niet alleen voor jezelf, maar ook voor een ander heel fijn is om te lezen.

Deze training heeft niet alleen mijn klanten, maar ook mijzelf weer nieuwe inzichten en inspiratie gegeven!' 

- Hiske Kuilman, babyverlies.nl

'De training heeft me enorm geraakt. Mijn pen bleef maar op het papier bewegen zonder dat de woorden in mijn hoofd zaten. En ik heb nu zo veel inspiratie om verder te gaan waar ik was gebleven. Puur voor mijzelf ben ik begonnen met opschrijven wat ik heb meegemaakt en dat klonk zo simpel, maar toch liep ik behoorlijk vast. Ontzettend bedankt voor deze workshop, echt heel waardevol.' 

- Elise

'Wat een waardevolle online training is dit. De energie spatte van mijn scherm. Je hebt me veel stof tot nadenken gegeven en zoveel tips om mee verder te gaan.

- Ilone

Ik ben Eveline Broekhuizen en als schrijfcoach heb ik tientallen auteurs geholpen met het schrijven van hun boek. Nu ik zelf over mijn kinderwens schrijf, merk ik: hier wil ik meer mee

 

Dit verhaal woelt zoveel emoties los, het raakt zo veel lagen en thema’s, waardoor ik voel: dit verhaal heb ik te vertellen. Dit verhaal mag ik naar buiten brengen. 


En dat klinkt heel mooi, maar het is verrekte lastig! Want tijdens het schrijven worden nog meer gevoelens losgewoeld, waardoor ik nu pas de impact voel van het fertiliteitstraject. Dit vraagt om een andere aanpak.

 

Want het schrijven van mijn kinderwensverhaal is niet iets wat ik even oppak in mijn middagpauze of een uurtje na het werk. Dit verhaal vraagt mij om alles te doorvoelen wat ik voel, om alles aan te kijken wat uit het duister naar boven komt. Dit verhaal vraagt mij om puur persoonlijk te schrijven, om schaamteloos eerlijk te zijn naar de lezer en me kneiter kwetsbaar op te stellen. 
 

Alles staat of valt met de intentie waarmee ik schrijf. Niet om aandacht te trekken of zielig gevonden te worden. Maar om te inspireren. Omdat deze verborgen verhalen het verdienen om geschreven, gehoord en gezien te worden. 

In de online training Lichter schrijven over zware onderwerpen geef ik de lessen door die ik geleerd heb tijdens mijn schrijfproces en dankzij de begeleiding van mijn schrijfcoachklanten. Concrete tips waarmee ook jij gegarandeerd (weer) gaat schrijven. 

Schrijfcoach Eveline Broekhuizen_edited_edited.jpg
Anker 2

Voorproefje
Bekijk de video's

Voorproefje.png

Licht schrijven
is je licht schijnen
op wat gehoord wil worden
wat je lang niet hebt gezien

wat je hebt weggedrukt
weggewuifd en weggecijferd
tot je niet anders meer kan
dan het aankijken

Jouw verhaal
in volle glorie

Het uitzicht op de pieken
het inzicht in de dalen
de diepte van de donkerte
de lessen van de leegte

de waarde van je woorden
zwaar wegend
licht dragend

Follow your bliss (7).png
bottom of page