top of page
Rock Maze

Schrijfretraite

Maak ruimte voor jouw verhaal
3 t/m 7 juli 2023

5 dagen om:

 • geïnspireerd aan jouw boek te werken 

 • schrijfmeters te maken en diepgang in je verhaal te brengen

 • je belemmerende overtuigingen te shiften

 • je verhaal te omarmen en de lezer te raken

Elibro-2019-KimdeVriesFotografie-45.jpg

Je voelt aan alles dat het tijd is voor jouw verhaal.

Je boek roept! 

 

Waarschijnlijk ben je al (een paar keer) begonnen met schrijven. En merk je dat het over meer gaat dan het schrijven alleen. Het gaat over ruimte innemen, je eigen stem laten horen.

 

Daar komen allerlei belemmerende overtuigingen bij kijken. Waardoor je uiteindelijk toch niet doorzet.

Ben jij er klaar mee om jezelf klein te houden? Wil je méér schrijven? Meters maken. Stappen zetten. Diep duiken in je verhaal!

Hoe zou het zijn als je:

 • vijf dagen ongeremd kan schrijven aan je boek

 • los van je eigen omgeving nieuwe inspiratie vindt

 • begeleid wordt door een ervaren schrijfcoach

 • uitgedaagd wordt om je belemmeringen te shiften

 • vier keer overnacht in een een woonboerderij met gelijkgestemden (én een eigen slaapkamer)

Zodat je deze keer ECHT met je boek aan de slag gaat in plaats van zeggen dat je het wil. En je na vijf dagen geïnspireerd én met volgeschreven pagina's naar huis terugkeert.

In het kort:

 • Van maandag 3 juli t/m vrijdag 7 juli 2023

 • 4 overnachtingen in vakantieboerderij De Bietenhaven

 • Privékamer met wasgelegenheid en gedeelde badkamer

 • Geheel verzorgd: 4x diner, 3x lunch en 4x ontbijt

 • Groepsbegeleiding van ervaren schrijfcoach Eveline Broekhuizen

 • Veel ruimte voor vrije tijd/schrijftijd

 • Optioneel (zonder extra kosten): stiltewandeling, schrijverscirkel, verhaalopstelling, moodboard maken

De investering is € 997

Early bird prijs (tot 1 maart 2023) € 897
(exclusief btw)

Hoe ziet de schrijfretraite eruit:

​Op maandag 3 juli 2023 vertrek je naar de kop van Noord-Holland. Via een authentiek slingerdijkje, langs vier molens, bereik je om 15 uur De Bietenhaven: een ruime vakantieboerderij met een uitgestrekte tuin, een gezellige vuurplaats en een veranda. Eenmaal binnen ontdek je overal plekjes waar je lekker kan zitten schrijven.

Meer info

Op de eerste of tweede verdieping bevindt zich jouw privékamer met tweepersoons Sealy boxspringbed en wasgelegenheid. Via de gang ben je met enkele stappen in een van de vier gedeelde badkamers. 

 

Je wordt welkom geheten door schrijfcoach Eveline Broekhuizen en als iedereen een beetje geland is, starten we met een meditatie en een schrijfoefening.

Om 18 uur kun je aanschuiven in de ruime eetkamer voor het diner. Alle maaltijden zijn compleet verzorgd, waarbij rekening wordt gehouden met eventuele dieet/allergiewensen. Na het eten heb je lekker de tijd voor jezelf, om te schrijven aan je boek. 

Dinsdag tot en met vrijdag word je geïnspireerd met begeleide meditaties en schrijfoefeningen. Ook is er volop ruimte om je eigen flow te volgen.

 

Wil je nog een laagje dieper? Dan kun je optioneel meedoen aan een stiltewandeling, schrijverscirkel of creatieve cover sessie. Volg waar jouw energie en interesse naar uitgaan. En uiteraard is Eveline beschikbaar voor vragen. 

Eveline Broekhuizen schrijfcoach kennism

 Toen ik aan mijn boek Zonder verwachting werkte, merkte ik dat het schrijven niet tussen de bedrijven door ging. Mijn kinderwensverhaal woelde zoveel emoties los, raakte zo veel lagen en thema's. 

Voor het schrijven van zo'n persoonlijk boek had ik ruimte nodig. Om los te komen van mijn emoties. Om overzicht te krijgen op de rode draad. 

Daarom ben ik meerdere keren op schrijfretraite gegaan. Los van mijn eigen omgeving kon ik vol focus en flow mijn verhaal in duiken. 


Ook hebben meditatie en systemisch werk me enorm geholpen om mijn verhaal te omarmen en uit te dragen.

Die combinatie van ruimte, diepgang en inspiratie wil ik jou ook bieden met deze schrijfretraite. Waarin ik licht werp op de verhalen die verborgen zitten in jou, zodat jouw unieke stem de ruimte krijgt. 

Liever eerst kennismaken? Plan vrijblijvend een gesprek in.

 

Check ook de veelgestelde vragen hieronder >>

Ik wil op schrijfretraite

Aanmelden

Veelgestelde vragen:

Voor wie is de schrijfretraite bedoeld?
De schrijfretraite is ideaal als je een boek wilt schrijven of aan het schrijven bent over je eigen ervaringen, persoonlijke ontwikkeling of je eigen leven. 


Je hoeft nog geen schrijfervaring te hebben. Ook als je jouw verhaal op papier wil zetten maar nog niet weet of het een boek zal worden, ben je van harte welkom. 


Als je een roman schrijft zal je veel aan de retraite hebben, want in elk verhaal stop je wel een stukje van jezelf. En tijdens het schrijven zul je jezelf tegenkomen. Daar gaan we mee werken in de schrijfbegeleiding. De nadruk ligt dus niet op schrijftechnieken en hoe je een boek schrijft, maar op de diepgang en impact van jouw verhaal. 

Zodat je jouw verhaal kunt omarmen en uitdragen. 


De retraite is niet geschikt voor schrijvers van thrillers of kinderboeken. 

 

Hoe ziet het programma eruit?
Maandag 3 juli 2023 kom je om 15 uur aan bij de Bietenhaven. Om 15:30 word je welkom geheten en starten we met een meditatie en schrijfoefening. Na het diner heb je ruimte om te landen en tijd om te schrijven. 


Dinsdag, woensdag en donderdag bestaan uit:
- een blok gezamenlijk schrijven, waarin je geïnspireerd wordt om te schrijven met focus en flow
- een blok vrije tijd die je kan gebruiken om schrijfmeters te maken
- een optionele oefening om nog dieper in je verhaal te duiken (zoals een schrijverscirkel en een verhaalopstelling)

 

Op vrijdag 7 juli 2023 doen we na het ontbijt een afsluitende schrijfoefening. Om 10:30 uur gaan we inpakken en om 11 uur vertrek je met volgeschreven pagina’s weer naar huis. 

Wat zijn de bijkomende kosten? 
De reis naar Oterleek is voor eigen rekening. Kom je met het openbaar vervoer? Neem dan even contact met Eveline op, dan regelen we dat je bij het station wordt opgehaald en afgezet. 

 

Alle maaltijden zijn verzorgd. Wil je tussendoor iets speciaals eten en drinken? Dan kun je dat zelf meenemen. Heb je allergieën of dieetwensen? Laat dit tijdens het intakegesprek weten. 


Schrijfcoach Eveline Broekhuizen begeleidt je tijdens de schrijfoefeningen en staat voor je klaar om je vragen te beantwoorden. Een 1 op 1-sessie met feedback op je tekst is niet in de retraite opgenomen. Vraag Eveline naar de mogelijkheden tijdens het intakegesprek of de retraite.  

Is de Bietenhaven toegankelijk voor minder validen?
Er bevindt zich één slaapkamer met badkamer op de begane grond, die geheel toegankelijk is voor minder validen. Wil je van deze kamer gebruikmaken, neem dan zo snel mogelijk contact met me op via bovenstaand formulier. 

Kan ik betalen in termijnen?
Betalen in twee of drie termijnen is mogelijk. Dit bespreken we tijdens het intakegesprek.

 

Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?
Deelname aan de schrijfretraite wordt bevestigd na het intakegesprek. Bij te weinig deelnemers behoudt Eveline Broekhuizen het recht om de retraite te annuleren en het volledige bedrag te restitueren. De deelnemers worden hiervan per e-mail op de hoogte gebracht. 


Indien de deelnemer overgaat tot annulering, dient de deelnemer dit schriftelijk te laten weten door een e-mail te sturen naar: info@evelinebroekhuizen.com. De annulering is geldig na bevestiging van Eveline Broekhuizen. 

De deelnemer is gehouden tot het betalen van een vergoeding:
- annulering tot 90 dagen voor aanvang van de retraite: de klant is gehouden tot het betalen van een vergoeding van 50% van het overeengekomen bedrag
- annulering tussen 30 en 90 dagen voor aanvang van de retraite: de klant is gehouden tot het betalen van een vergoeding van 75% van het overeengekomen bedrag
- annulering binnen 30 en 7 dagen voor aanvang van de retraite: de klant is gehouden tot het betalen van een vergoeding van 90% van het overeengekomen bedrag;
- annulering binnen 7 dagen voor aanvang van de retraite: de klant is gehouden tot het betalen van een vergoeding van 100% van het overeengekomen bedrag.

De Bietenhaven is covid-proof opgezet, dus bij eventuele maatregelen vanuit het RIVM kan de retraite doorgaan. 

Meer vragen?

Mail naar info@evelinebroekhuizen.com of plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.
 

bottom of page