top of page

Voorjaar 2021

|

De Hartelijke Huiskamer

Schrijf jouw kinderwensverhaal

Je leeft van week naar week, van prik tot prik en van maand naar maand. In deze cursus neem je de tijd om bewust stil te staan bij wat er gebeurd is en wat dit met je doet. Geef ruimte aan jouw verhaal.

Schrijf jouw kinderwensverhaal
Schrijf jouw kinderwensverhaal

Tijd en locatie

Voorjaar 2021

De Hartelijke Huiskamer, De Oude Veiling 71H, 1689 AC Zwaag, Nederland

Over het evenement

Elke maand die teleurstelling. Om vervolgens weer te hopen dat het nu wél lukt. Je gaat van test naar test en valt van de ene emotie in de andere. Je wordt geleefd, terwijl ondertussen het gewone dagelijkse leven doordraait.

In deze cursus neem je de tijd om bewust stil te staan bij jouw kinderwensverhaal, bij wat er gebeurd is en wat dit met je doet. Geef ruimte aan jouw verhaal.

Herkenbaar?

Zijn de afgelopen maanden net een rollercoaster voor jou geweest?

Race je maar door, gedreven door het grote verlangen naar een kind?

Leef je elke maand tussen hoop en vrees, terwijl er aan de buitenkant niets aan de hand lijkt?

Maar voel je diep vanbinnen dat het zo niet door kan gaan?

Dat het nu tijd is om even stil te staan.

Om je emoties niet meer wegwuiven maar ze de ruimte en aandacht geven die ze nodig hebben.

Op verhaal komen

In de cursus ‘Schrijf jouw kinderwensverhaal’ begeleiden kinderwenscoach Robbin Boots en schrijfcoach Eveline Broekhuizen je om jouw verhaal uit je hoofd te halen en op papier te zetten. Tijdens het schrijven met de hand vertragen je gedachten, zodat je emoties los kunnen komen. Zo schep je overzicht en helderheid, in een veilige omgeving, met een kleine groep van gelijkgestemden die weten wat je meemaakt. Er is ruimte voor maximaal 6 deelnemers.

‘Owning our stories and loving ourselves through that process is the bravest thing we can do.’ – Brené Brown

Meld je aan

Voor wie?

Deze cursus is voor vrouwen die een kinderwens hebben (gehad) en die de behoefte voelen om ‘op verhaal te komen’: bewust stil te staan bij wat er is gebeurd en hun gevoelens de ruimte te geven. Het maakt niet uit hoelang geleden je het verlangen naar een kind hebt gevoeld, of dat het om een eerste of volgende kindje gaat. Alles mag er zijn. Schrijfervaring is niet vereist; het gaat hier niet om correcte spelling. Schrijfcoach Eveline Broekhuizen inspireert je juist om te schrijven vanuit je hart.

Door wie?

Robbin Boots (31) is kinderwenscoach en begeleidt vrouwen met een nog onvervulde kinderwens. Wanneer de vervulling van zo’n diepe wens op zich laat wachten, kan dit van allesomvattende invloed zijn. Veelal wordt er niet of nauwelijks over gepraat. Sommige vrouwen hebben zelfs het gevoel een dubbelleven te leiden en er alleen voor te staan.

‘Dit raakt me en ik geloof dat dit anders kan. Door de emotionele rollercoaster even stil te zetten en terug te kijken op de weg die je tot nu toe hebt afgelegd, ontstaat er ruimte. Ruimte om op adem te komen, ruimte om alles op een rijtje te zetten, ruimte voor overzicht en ruimte voor je gevoel.’

Verbinding, erkenning en herkenning staan voor Robbin centraal.

Schrijfcoach Eveline Broekhuizen is 36 jaar en woont samen met haar vriend in Wieringerwaard. Eveline heeft ruim twaalf jaar ervaring in het begeleiden van schrijvers en werkte onder andere mee aan het boek Noem mijn naam en ik besta. Ze is gespecialiseerd in schrijven vanuit je hart.

‘Hierbij combineer ik mindfulness en meditatie met creatieve schrijfoefeningen, zodat je je innerlijke stem ontdekt. Ik vind het belangrijk om vrouwen een stem te geven. Het zit zo in ons systeem om ons niet uit te spreken. Om pas te vertellen wat er gaande is als je 12 weken zwanger bent. Wat er daarvoor allemaal gebeurd is, daar hebben we het niet over, dat stoppen we weg. Terwijl die verborgen verhalen gezien, gehoord en verteld mogen worden. Zodat er heling en verbinding ontstaan.'

Eveline en Robbin zijn elkaar tegengekomen bij een workshop, waarbij Robbin direct voelde dat er contactgegevens uitgewisseld moesten worden. Samen zijn zij tot de cursus gekomen, waarin beide expertises elkaar nog meer zullen versterken.

‘Wij kijken er dan ook naar uit om je te ontmoeten en samen jouw verhaal de aandacht te geven die het verdient.’

Cursus Schrijf jouw kinderwensverhaal

Data: dinsdag 1 december 2020; 15 december 2020; 5 januari 2021; 19 januari 2021

Tijd: 19:30 tot 21:30 uur

Waar: De Hartelijke Huiskamer, De Oude Veiling 71H, 1689 AC Zwaag/Hoorn (vlakbij afslag A7, gratis parkeren)

Aantal deelnemers: er is ruimte voor maximaal 6 deelnemers

Tickets: € 297,- inclusief btw

Meld je vóór 1 november 2020 aan en betaal slechts € 247,-

Meld je aan

Deel dit evenement

bottom of page