top of page

di 29 sep

|

Online masterclass

Masterclass voor coaches: Lezer-focus op je boek!

Een boek schrijf je niet voor jezelf. Je wil de lezer raken. Van hart tot hart. Maar hoe doe je dat? In deze masterclass help ik je om je focus te verleggen naar de lezer.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Masterclass voor coaches: Lezer-focus op je boek!
Masterclass voor coaches: Lezer-focus op je boek!

Tijd en locatie

29 sep 2020, 09:30 – 11:00

Online masterclass

Over het evenement

In je boek verwerk je een stukje van jezelf, van jouw kennis en ervaringen. Je schrijft vanuit je hart en wilt de lezer raken. Maar hoe doe je dat? In deze online masterclass help ik je om je focus volledig te leggen op de lezer. 

Lezer-focus

Vaak zit je zelf zo in je verhaal, dat je blinde vlekken krijgt. Je kent jezelf door en door en bent helemaal thuis in je vakgebied. Je werkt al jaren met bepaalde methodes, hebt er veel over gelezen, en workshops en trainingen in gevolgd én gegeven. En de lezer? Wat weet die van jou en van jouw leven? Wat is haar voorkennis op jouw vakgebied?  

In de masterclass stellen we scherp voor wie jij je boek schrijft. En ook heel belangrijk: voor wie jij je boek niet schrijft. Je schrijft je boek namelijk niet voor iedereen. Focussen op je doelgroep voorkomt dat je in een valkuil stapt waarin veel schrijvers blijven hangen: alles in één boek willen stoppen. Een boek schrijven is een kwestie van kiezen: wat komt er wel in en wat niet? De keuze voor een duidelijke doelgroep helpt hierbij enorm. 

Door middel van visualisaties help ik je om je ideale lezer voor je te zien, zodat je precies te weten komt wat haar drijft, wat haar aantrekt en wat ze nog wil leren. Ook help ik je contact te maken met je jongere ik. Je ideale lezer is namelijk net zo ver als jij twee, drie of vijf jaar geleden was. 

Vervolgens kun je ontdekken hoe jouw boek de lezer helpt met haar probleem. Of vervult jouw boek een verlangen van de lezer? Door dit helder in beeld te krijgen, ontdek je de verkoopbeloftes van jouw boek. Dat zal je niet alleen helpen in de promotie van je boek, maar ook om keuzes te maken in de onderwerpen je gaat behandelen en de structuur je hieraan geeft. 

Over mij

Mijn naam is Eveline Broekhuizen. Ik ben schrijfcoach voor coaches die een boek schrijven. Ik breng orde in de chaos van al je ideeën, maak je wegwijs in het boekenvak en zorg dat je de lezer raakt, zodat je jouw boek aan de wereld kunt presenteren. 

Ik heb ruim twaalf jaar ervaring in het boekenvak en ik heb tientallen auteurs begeleid tijdens het schrijven van hun boek. Toen ik een paar jaar geleden mindfulness, visualisatie en meditatie ontdekte, merkte ik dat je dit geweldig kunt gebruiken in het schrijfproces. Wanneer je een boek gaat schrijven, zit je namelijk al snel in je hoofd en zie je door de bomen het bos niet meer. In deze masterclass zet ik visulaisaties in om je focus te verleggen op de lezer. 

Als schrijver weet ik precies waar ik het over heb; het idee zit in mijn koppie. Maar de lezer is ‘blanco’. Die moet je dus echt meenemen in je verhaal, zodat het begrijpelijk wordt. En dat is precies wat Eveline heel goed bij mijn boek heeft gedaan! - Judith van Gent

Het leuke van Eveline is dat ze zo met me meedenkt. Ze kan zich perfect in een verhaal inleven en weet mij altijd een zetje in de juiste richting te geven wanneer dat nodig is. - Liesbeth Korsman  

Tickets

  • Online masterclass

    € 17,00
    Btw: +€ 3,57 Btw
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page