Wat betekent een boek voor jouw business?


Hoe zet je een (e-)boek in als marketingtool om je naamsbekendheid te vergroten en je status als expert te verhogen? Drie auteurs gingen je voor. Leer van hun ervaringen! Deze keer: Rudy Gort, auteur van Lean vertaald naar projecten en Lean Basis.


Rudy Gort (1970) is adviseur en veelgevraagd spreker. Met zijn bedrijf Your Lean Guide gidst hij organisaties richting betere prestaties. Met zijn holistische visie op de lean-filosofie laat hij zien hoe projecten sneller, beter en goedkoper kunnen, mét respect en plezier. In 2015 publiceerde hij Lean vertaald naar projecten, het beste boek over lean van Nederlandse bodem (inmiddels tweede druk en een jaar later volgde Lean basis.

Waarom wilde je graag een boek publiceren?

Ik gaf regelmatig lezingen en merkte dat er nog wel meer te vertellen viel. Veel informatie over de onderwerpen verzamelde ik en ik heb alles wat ik las en deed gebundeld tot boek. Reden was ook dat ik zelfstandig aan de slag wilde en dan is boek een mooi visitekaartje en je expertstatus verhoogt. Gevolg: minder koude acquisitie, meer via ‘lauwe’ contacten.

Wat heb je met de publicatie van je boek bereikt?

Bekendheid, mijn naam gaat rond. Een onverwacht effect was dat ik het boek ook verkocht aan (andere) consultants. Dat bevestigde mijn expertstatus nog meer. Wel moet je daaraan blijven werken!

Wat betekent jouw boek nu voor jouw bedrijf?

Als je de marketing-funnel bekijkt, dan heb ik een mooi product dat passief inkomen genereert. ik kan er veel content uithalen om blogs over te schrijven. Bovendien is een hoofdstuk gratis als e-book te downloaden en zo zorg je voor eerste contacten. En ik gebruik het boek om mezelf uit te nodigen bij bedrijven voor case-interviews, dan kom je ook al (warm) binnen.


Welke gouden tip heb je voor ondernemers die een boek willen schrijven?

Denk eerst eens na over je eigen missie (purpose/why) en hoe het boek daar in past. Dat maakt alles doelgerichter (bijvoorbeeld bij het bedenken van je titel). Daar kun je je marketing, met goede website, op aan laten sluiten. Je moet toch zelf vooral je pr doen.

Ben je benieuwd wat een boek kan betekenen voor jouw business? Wil je meer weten over het schrijf- en uitgeefproces en beginnen aan jouw eigen boek? Ik help je graag met brainstormen, structuur aanbrengen en duidelijkheid scheppen. Kijk op mijn website welk schrijfcoachtraject bij jou past of neem contact met me op.

Wil je meer weten over Rudy Gort en zijn visie op lean? Kijk op: yourleanguide.nl

#boek #business #uitgeven #schrijven #ebook #RudyGortr #Lean #bedrijf

0 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
Tel: 06 - 106 54 704

E-mail: info@evelinebroekhuizen.com

 

KvK-nummer: 58482210

  • Grijs Facebook Icon
  • Gray Instagram Icon
  • Gray LinkedIn Icon

© 2020 by Eveline Broekhuizen, Wieringerwaard. 

All rights reserved.

Foto's Eveline: Kim de Vries Fotografie