Wat voegt jouw boek toe?


Is een boek schrijven altijd al een droom van jou geweest? Of denk je gelijk: dat kan ik helemaal niet, er is al zoveel geschreven, wat heb ik daar nog aan toe te voegen?

Jouw boodschap

Toch heb jij een boodschap te vertellen die niemand anders zo kan vertellen als jij. Als je ondernemer bent, komen je klanten niet voor niets juist naar jou toe. Jij beschikt over kennis, ervaring en informatie waar je jouw klant bijzonder mee van dienst kunt zijn.

En als je een fictief verhaal in je hoofd hebt, zorg dan voor een unieke mix van de elementen die de sfeer bepalen, zoals levensechte personages met wie de lezer mee kan leven, een spanningsboog die de aandacht vasthoudt en een omgeving die tot de verbeelding spreekt.


Waarde

Met een boek verhoog je je expertstatus. Je bewijst dat jij weet waar je het over hebt en dat je je boodschap kunt overdragen op de lezer. Zodra jouw verhaal als boek verschijnt zal het namelijk zijn eigen leven leiden en kan de lezer eruit halen wat voor hem of haar van belang is: inspiratie, hulp of hoop. Wat zou jij willen overbrengen op de lezer? Wat wil je dat hij of zij uiteindelijk aan jouw boek heeft? De vraag over die waarde gaat vooraf aan de vraag waar je over wilt schrijven.

Onderwerp

Als je weet welke betekenis je je boek mee wilt geven, kun je vervolgens bedenken waarover je boek zal gaan. Wat vind je zelf interessant? Waar begint jouw hart sneller van te kloppen? Dat enthousiasme is belangrijk, want dat draag je over in je tekst en houd je gemotiveerd op momenten dat je het schrijven even niet ziet zitten. En geloof me, ook die momenten zullen langskomen!


Als je gaat brains