top of page

Portfolio

Feeling voor bezieling

In het boek Feeling voor bezieling brengt Dorine Smilde je in beweging met 8 stappen naar een bevlogen team. Ik heb het manuscript van feedback en redactie voorzien.

Schipperen is levenskunst

In dit boek heeft Marret de metafoor van schipperen toegepast op leven en leiderschap. Persoonlijk en in bedrijven. Ik heb het manuscript van feedback voorzien om de structuur te verbeteren.

Cover - Dieet voor een betere planeet

Als landbouwdeskundige weet Hanneke van Veghel welke weg ons voedsel heeft afgelegd voordat het op ons bord verschijnt. Samen hebben we bekeken hoe al die kennis het beste overkomt in een boek en ik heb Hanneke geholpen met het vinden van een uitgever.

noem mijn naam en ik besta

Natasja wilde haar boek zelf uitgeven, had al een ghostwriter en betrok mij bij haar project vanwege mijn kennis van en ervaring in het boekenvak. Met raad en daad heb ik haar bijgestaan tijdens de geboorte van haar boek.

reset-je-mindset-book-cover-1

Tijdens het redigeren van 'Reset je mindset' wist ik meteen: dit is een sterk boek dat een goede uitgever verdient. Ik coachte Daan met het vinden van de juiste uitgeverij en dat werd Unieboek Het Spectrum.

Boekomslag toen was toen

Inge Smale heeft het boek geschreven dat ze zelf graag twintig jaar geleden had gelezen. Met haar boek leer je oude patronen te herkennen en los te laten, zodat je zelf achter het stuur van je leven gaat zitten. Als redacteur hoefde ik de tekst alleen hier en daar wat bij te sturen.

Adoptieboek

Rina zag door de bomen het bos niet meer: ze had zo veel te vertellen over Bangladesh, haar adoptie en haar leven in Nederland. Een structuursessie bracht overzicht, waarna ik haar verder gecoacht heb om de verhalen de juiste vorm te geven.

Hoe_overleef_ik_de_seksverslaving_van_mi

Hannie van Rijsingen stond ik bij met raad en daad tijdens het herschrijven van 'Hoe overleef ik de seksverslaving van mijn partner'.

zakelijkzelfvertrouwen-cover

Jikkie Has volgde mijn workshop 'Schrijf dat boek!' Ik hielp haar met het vinden van een vloeiende opbouw binnen de hoofdstukken en heb haar boek 'Zakelijk zelfvertrouwen' geredigeerd.

plusmama-boek-cover

Irma Huis in 't veld kreeg een relatie met een man die twee kinderen had en mistte een positief boek over het plusmoederschap. Dus schreef ze dat zelf! ik hielp haar de juiste toon te vinden en structuur aan te brengen.

Generaties lang ondernemen

Gérard Lentz had een reeks artikelen geschreven en wilde daar een boek van maken. Ik heb hem geadviseerd hoe hij een rode draad kon aanbrengen en ik heb zijn boek geredigeerd.

Bevrijd je leven van emotie-eten

Ik heb Joan Bieger geholpen met het vinden van een geschikte uitgeverij voor haar werkboek Bevrijd je leven van emotie eten. En uiteindelijk heb ik ook de redactie verzorgd.

boek

Menno Tuik heb ik gecoacht tijdens het schrijven van zijn werkboek voor trainers en coaches.

Cover-voorzijde

'Wees stil en luister' is de autobiografie van Alie Jorna. Hoe breng je een heel leven in een boek? Ik heb Alie geholpen om te kijken wat voor de lezer van belang is.

Ruimte voor liefde

Samen met Joyce Spijker deel ik de liefde voor boeken en ik voel me vereerd dat ik haar boek van redactie heb voorzien.

Reset Erik Jan Koedijk_edited

Erik Jan Koedijk zit vol met verhalen. Ik coachte hem om hier 9 overzichtelijke hoofdstukken van te maken voor zijn bestseller 'Reset' en werkte 9 interviews uit.

De magie van tuinieren

Wim Paul van der Ploeg schrijft net zoals hij tuiniert: op gevoel en vanuit flow. Ik hielp hem om meer structuur en een heldere opbouw in zijn verhaal aan te brengen.

DaanJensen_SetVexy_6954.jpg

Daan Jensen

Eveline is een professional. Vanaf de start van onze samenwerking voelde ik dat ik er niet meer alleen voor stond. Ze hielp me met de tekst, de inhoud en het houden van overzicht. En ze deed meer. Ze is een motivator en wist altijd haarfijn de juiste toon te kiezen om me weer op het (soms verloren) spoor te zetten.

Joan.jpg

Joan Bieger

Ik vind Eveline echt TOP! Zij wist mij heel goed te bemoedigen, kon precies die woorden gebruiken die bij mij aansloten en ik voelde dat ze mijn boek echt de moeite waard vond!  

natas.png

Natasja Geyteman

Ik ben superblij dat Eveline op mijn pad is gekomen. Ze was echt een coach en daar heb ik zo veel aan gehad. Als ik Eveline belde, dan kon ze de rust weer terug-brengen. Ze bleef neutraal en kon kwesties vanuit haar ervaring van verschillende kanten belichten.

Evelyn Koelewijn.jpg

Evelyn Koelewijn

Wat een TOP schrijfcoach ben jij voor mij! Telkens als ik te veel in mijn hoofd ga zitten en me te veel focus op het eindresultaat, stimuleer jij mij om gewoon te schrijven. Dat maakt dat mijn  schrijfproces weer gaat stromen en ik opnieuw plezier krijg in het proces. 

1606_Inge_002.jpg

Inge Smale

Eveline hield mij scherp, als kritische buitenstaander met verstand van boeken schrijven. Het boek is veel beter leesbaar geworden doordat ik de lezer nu meeneem in de structuur.

bottom of page